Открийте ни и в

Новини

Брутални убийци екзекутирани в Аризона и Тексас

Сега в Аризона, където 110 души чакат смъртта си, не са планирани други екзекуции

публикувано

на

Двама убийци екзекутирани в Аризона и Тексас

В Аризона бе изпълнена смъртната присъда на мъж, осъден за убийството на двама души през 1980 г., предаде Асошиейтед прес. Това е третата екзекуция в щата, откакто през май властите започнаха да изпълняват смъртното наказание след близо осемгодишно прекъсване. В сряда екзекуция е проведена и в Тексас.

76-годишният Мъри Хупър получи смъртоносна инжекция в щатския затвор във Флорънс в Аризона за присъдите си за убийствата на Уилям “Пат” Редмънд и неговата тъща Хелън Фелпс в дома на Редмънд във Финикс. Съпругата на Редмънд, Мерилин, също е простреляна в главата по време на нападението, но оцеля и свидетелства срещу Хупър по време на процеса.

Властите твърдят, че убийствата са извършени по заповед на човек, който искал да поеме бизнеса на Редмънд.

"Пуши се, където не трябва": Украинците удариха петролно депо на 300 км от Москва

Смъртта на Хупър беше обявена от Франк Страда, заместник-директор на Управлението за поправителен труд, рехабилитация и завръщане в Аризона.

Хупър се засмя няколко пъти, докато общувал с екипа за екзекуции, предаде АП. От момента, в който членовете на екипа за екзекуции влязоха в стаята, до момента, в който във вените му беше подадено успокоителното пентобарбитал, минаха повече от 20 минути.

След като заповедта за екзекуция беше прочетена на глас, Хупър каза:

“Всичко вече е казано. Нека да бъде сторено.”

След това се обърна на адвокатите, приятелите и семейството си:

“Не плачете за мен, не бъдете тъжни”.

Отвлечен за просяк? Три години без следа от Юли, който бил с недъг

В Аризона не се изпълняваше смъртно наказание в продължение на почти осем години след критики, че екзекуция през 2014 г. е била провалена, и поради трудности с набавянето на препарати за екзекуция. Сега в Аризона, където 110 души чакат смъртта си, не са планирани други екзекуции.

Екзекуция обаче беше изпълнена на затворник от Тексас, който преди повече от 17 години убил бременната си бивша приятелка и 7-годишния й син.

55-годишният Стивън Барби получи смъртоносна инжекция в щатския затвор в Хънтсвил. Той беше осъден за смъртта на 34-годишната Лиза Ъндърууд и сина й Джейдън през февруари 2005 г.

Двамата са били удушени в дома им във Форт Уърт. По-късно са открити погребани в плитък гроб в близкия окръг Дентън. Във вторник Върховният съд на САЩ отхвърли жалбата на адвокатите на Барби за спиране на екзекуцията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено