Открийте ни и в

СВЯТ

Брюксел ваксинира и в супермаркетите

В Брюксел са имунизирани едва 64% от възрастните, което е много по-малко от останалите белгийски региони

публикувано

на

Здравните власти в Брюксел започнаха да ваксинират срещу COVID-19 в супермаркетите и големите търговски центрове. Целта е да се ускорят темповете на ваксинация в белгийската столица, която изостава от средното ниво в страната.

В Брюксел са имунизирани едва 64% от възрастните, което е много по-малко от останалите белгийски региони. Живеещите в Брюксел не откликват на призивите да отидат в центровете за ваксинация.

“Не исках да го правя, да се ваксинирам, но тъй като явно ще стане като във Франция, където искат COVID сертификат за заведенията, реших да се ваксинирам”, заяви пред NOVA Руди Жаке, жител на Брюксел.

Отговорникът за COVID-19 в Брюксел Инге Невен каза, че в началото на кампанията са приканвали хората да отидат във ваксинационните центрове, а сега се опитваме да докараме ваксината при хората.

“Проблемът на Брюксел е много комплексен. Имаме 182 различни националности в района на столицата, има много хора с увреждания, с нисък социално-икономически стандарт и е трудно да се насочват кампаниите ни за ваксиниране”, обясни Инге Невен. 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА