БСП сезират главния прокурор за корупция и бездействие във ВиК

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", написа Нинова в социалните мрежи

От: bgvoice 12:20 | 29 ноември 2020 г.

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, засягащи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции, oбяви Корнелия Нинова във Facebook.

Това става непосредствено след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че през следващата година предстои водна криза в редица български градове.
Сезираме главния прокурор за изнесените факти във ВиК сектора от министър Димитров Водата е национално богатство и... Posted by Корнелия Нинова on Sunday, November 29, 2020
  "Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", написа Нинова и уточни: "Сезираме главния прокурор за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието, за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол", категорична е Нинова.
Веднага след изнесените от Ревизоро данни за ВиК сектора, лидерът на БСП открито заяви от парламентарната трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията."