Открийте ни и в

Български истории

БТА показва в изложба българските медии по света

BG VOICE също ще бъде представен с палитра от интригуващи заглавия

публикувано

на

БТА показва в изложба българските медии по света

Изложба, подготвена от Българската телеграфна агенция, ще представи българските медии по света в 80 снимки и архивни материали.

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и председателят на парламентарната комисия по политиките за българите извън страната Антоанета Цонева ще открият събитието на 8 юли (петък) в 11:30 ч. в Народното събрание.

Сред гостите ще бъдат представители на 9 български медии от Австрия, Канада, САЩ, Сърбия, Украйна, Чехия, Швейцария.

БТА показва в изложба българските медии по света

Най-влиятелната българска медия зад граница BG VOICE също ще бъде представена с най-добрите си и интригуващи заглавия от портфолиото ни, включващо пълноцветен седмичник, онлайн радио с два стрийма музика, мобилното приложение BG LINKED и онлайн платформата www.BG-VOICE.com

BG VOICE – Чикаго, е носител на наградата

„За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина „13 века България“ за 2019 г.

БТА показва в изложба българските медии по света

Тирана (23 ноември 2019) Тирана е домакин на 15-ата световна среща на българските медии, организирана от БТА. Основни партньори са Албанската телеграфна агенция и Албанската национална телевизия. Бе връчена традиционната награда “За принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина”. Неин инициатор е Националният дарителски фонд (НДФ) “13 века България”. Наградата връчи доц. Георги Лозанов, дирекция Културни комуникации в БТА на Ясен Дараков (дясно). Сн: БТА

Всяка седмица вестникът предлага уникално авторско съдържание с теми, които отразяват живота на българската диаспора. Екип от репортери в цяла Америка, Канада и България изграждат силен, независим вестник.

По данни на БТА от юни тази година те са общо 45 в 22 държави – на всички континенти, освен Африка и Антарктида. Най-старата е на половин век. Най-младата – едва на година. Но всички са доказали, че имат своето присъствие и своето значение, където и да се намират. Световните срещи на българските медии, организирани от БТА, са повод те да се събират на едно място веднъж годишно от 2005 г. досега.

През фотографския обектив посетителите ще имат възможност да зърнат

българската следа на Червения килим

и в Бъкингамския дворец, да се потопят в работната атмосфера на някои от редакциите и да видят знакови места като Солаковия хан в Букурещ или паметника на Антонин Дворжак в Прага.

Изложбата ще продължи до 18 юли и включва и броеве на първата българска медия в Австрия – списание „Виена“, на единствената българска медия в Хърватия – списание „Родна реч“, и на единственото детско двуезично печатно издание „Фарче“ от Сърбия.

Ще бъде показан и първият брой на вестник „Форум“, който в продължение на 12 години (до 2013 г.) дава глас и самоличност на българската общност от Монреал, Канада.

Чрез архива на БТА посетителите ще имат възможност да видят как е изглеждал през 1980 година в Онтарио (Канада) независимият информационен вестник за българите „Кръгозори“, както и списание „Родолюбие“ от 1986 г., което дава представа за българския периодичен печат в Южна Америка.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА