Открийте ни и в

Европа

Бум на търсенето на коргита във Великобритания

След погребението на монарха цените на на кучетата от тази порода са се удвоили

публикувано

на

Бум на търсенето на коргита във Великобритания

Бум на на търсенето на коргита във Великобритания след погребението на монарха, съобщи най-големият пазар за домашни любимци в Обединеното кралство. Цените на кучетата от тази порода, любими на покойната кралица Елизабет II, са се удвоили.

В момента има

“над десет пъти повече търсене за корги в сравнение с този момент миналата седмица”, казват от „Pets4Homes“. Те допълват, че цените на породата корги достигнаха нов връх, като средните се удвоиха през последните три дни.

Едно от малките кучета за първи път се продава за над 2 500 паунда.

Диамантът Кохинор върху короната на кралицата: четири държави претендират за него

Това дори надминава цените, достигнати по време на пандемията.

Коргитата на кралицата

са били най-верните от всички служители на монарха, като са осигурявали домашно общуване през почти един век, в който са били в центъра на общественото внимание.

Внучката на Сталин - татуирана пънкарка от САЩ, която мрази Русия

“Кралицата, освен много други неща, беше и световноизвестен любител на кучетата и наистина символизираше любовта и привързаността, която нашата нация изпитва към своите кучета”, казва Марк Бийзли, изпълнителен директор на „Кенъл клуб“.

“Тя беше особено известна със своите коргита, след като баща и, крал Джордж VI, и подари първото корги, Сюзън, когато тя беше на осемнадесет години”, добави той.

Кралицата толкова много обичала своите коргита, че лично се грижела за ежедневното им хранене. Това се казва в книгата “Pets by Royal Appointment” на автора Брайън Хоуи, посветена на британските кралски домашни любимци от XVI в. насам.

Скандал в двореца: Камила се опитва да модернизира монархията

Кралицата спря да отглежда коргита през 90-те си години, за да не ги остави сами след смъртта си.

Въпреки това Елизабет Втора

все още имаше две “доргита” – кръстоска на дакел и корги, за да и правят компания през последните години.

В началото на 2021 г. владетелката получи от средния си син Андрю две нови кученца – корги и дорги (кръстоска между дакел и корги), докато се беше изолирала в Уиндзор по време на пандемията.

Гласове в Москва за затваряне на границите. Напускащите в капан

Кралицата кръсти доргито Фъргъс на чичо си, убит по време на Първата световна война, а коргито Мик на едноименното езеро в имението Балморал. 5-месечният Фъргъс обаче почина няколко седмици след смъртта на Филип.

Въпросът при кого ще останат коргитата след смъртта на кралицата занимаваше доста хора. BBC потвърди, че средният син на Елизабет – принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън ще наследят последните две коргита, притежавани от кралицата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено