Открийте ни и в

СВЯТ

Бунтът на Lufthansa заплашва 20 американски летища

Там, където компанията няма да може да оперира изцяло или частично, ще насочи своите клиенти към други авиолинии

публикувано

на

Самолет на "Луфтханза" кацна аварийно в Чикаго заради пожара

Стачката, която пилотите от Lufthansa започнаха, може да удари сериозно 20 американски летища, до които компанията извършва редовни полети. Съюзът, представляващ самолетните пилоти на Lufthansa гласува с мнозинство в неделя, че подкрепя работническите действия на останалите служители, които стачкуваха през миналата седмица.

Това може да усложни настоящата обстановка по летищата, която вече е достатъчно деликатна заради множеството отложени или отменени полети.

Авиокомпанията обслужва поне 20 американски летища, превозвайки хора до Франкфурт и Мюнхен.

Авиокомпаниите се готвят да вдигат цените на билетите 

Пилотите желаят да преговарят за нови договори с по-високи заплати предвид нарастващата инфлация.

В понеделник Ройтерс съобщи, че „Луфтханза“ работи по решаване на въпроса преди да се стигне до

по-сериозни последици на фона на въздушния хаос из Европа.

Рискът за пътуващите до Съединените щати с германската компания е огромен, разкрива Хенри Хартевелд, който е индустриален аналитик в тази сфера.

Lufthansa спази обещанието си и отмени над 1000 полета за ден

Ако обща стачка на всички служители, включително пилоти се случи преди средата на септември, може да се стигне до значителен удар по плановете за лятото на милиони туристи. При подобен сценарий, след средата на следващия месец, ще пострадат предимно бизнес клиентите.

„Американските пътници не бива да натискат паник бутона все още, но е хубаво да знаят къде се намира“, признава Хартевелд.

Lufthansa вероятно ще опита да приоритизира курсовете си между Америка и Европа за сметка на други полети на далечно разстояние и тези из Стария континент.

САЩ глобиха „Луфтханза“ с $6,4 млн. заради нелегални полети

Там, където „Луфтханза“ няма да може да оперира изцяло или частично, ще насочи своите клиенти към други авиолинии, с които си сътрудничи като United Airlines и Air Canada.

„Независимо колко се стараят, се съмнявам, че ще могат да обслужат всеки курс между Германия и САЩ“, обобщава аналитикът пред NBS.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено