Открийте ни и в

СВЯТ

Бурята Меги създаде бедствие и хаос във Филипините: Броят на жертвите нарасна до 167

Най-малко 17 хиляди хектара земеделска земя са пострадали заради Меги

публикувано

на

Съобщава се, че броят на хората, загубили живота си при наводнения и свлачища, причинени от тропическата буря Меги във Филипините, се е увеличил до 167. Все още няма новини за 110 души, загинали при бедствия.

В новините, които Inquirer News се основава на изявлението, направено от Националния съвет за намаляване и управление на риска от бедствия на Филипините (NDRRMC), беше напомнено, че тропическата буря Megi достигна сушата на 10 април.

Островите Висаи, известни още като Агатон във Филипините, е бил регионът, който пострада най-много от наводненията и свлачищата, причинени от бурята.

151 души в Източни Висаи, 11 души в Западни Висаи, 3 души в Давао и 2 души в Централни Висаи са загубили живота си при наводнения и свлачища.

Така наводненията и свлачищата са причинили общо 167 загинали и 8 ранени. Все още няма новини за 110 души, загинали при бедствия.

Докато 1,9 милиона души бяха евакуирани поради наводнения и свлачища, 209 162 от тях бяха настанени в 959 евакуационни центъра.

От друга страна, по данни на Министерството на земеделието, щетите на Меги за селскостопанския сектор надхвърлят 703 милиона филипински песо – 13 480 000 щатски долара. Най-малко 17 хиляди хектара земеделска земя са пострадали заради Меги.

Очаква се в следващите дни да стане ясна степента на щетите от бедствието върху селското стопанство.

Посочва се, че Меги е първата тропическа буря, която засегна страната от Югоизточна Азия Филипините тази година.

Във Филипините, където всяка година се случват средно 20 бури и тайфуни, повече от 6 хиляди души загинаха от тайфуна Хайян през 2013 г., а в страната имаше големи разрушения.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА