Открийте ни и в

Спорт

БФС успя да спаси своя лиценз на Десетия си конгрес

Конгресът даде правомощия на Изпълнителния комитет да прави корекции на финансовата рамка по години в следващия петгодишен период

публикувано

на

БФС успя да спаси своя лиценз на Десетия си конгрес
Сн.: БТА

Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, след като делегатите на Десетия конгрес приеха в петък бюджет за следващите пет години. Това стана с почти пълно единодушие при петте вота.

Всяка една от предстоящите години – 2022, 2023, 2024, 2025 и 2026-а, беше разгледана отделно и гласувана сама по себе си. Не повече четирима делегати даваха вот като въздържали се, а винаги само един бе против.

За отразяващите форума журналисти бюджетът не стана ясен, тъй като още от самото начало беше обявено, че данните ще се виждат за всяка година на мониторите пред тях, но това не се случи.

Отделно, Конгресът даде правомощия на Изпълнителния комитет да прави корекции на финансовата рамка по години в следващия петгодишен период, като за това 392 клуба гласуваха За, 1 беше против, а 3 се въздържаха.

Както е известно, спортният министър Радостин Василев няколко пъти предупреди, че няма да се колебае в предприемането на мерки за спирането на дейността на БФС, ако не бъде одобрен бюджета на централата. С утвърждаването му сега опасността от отнемане на лиценза на БФС по тази точка отпада.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА