Открийте ни и в

Крими

Българинът, купил парижкия апартамент на Епстийн, разпитван за убийството на митничар

Таен свидетел го сочи за поръчител на убийството. Съдът постановява друго

публикувано

на

Сн.: Screenshot/Google Maps

Името на Георги Тучев, бизнесмен от град Съединение, преди години беше замесено в убийството на пловдивския митничар Георги Дребчев. Именно Тучев е българинът, който, според Bloomberg, е купил за над 10 милиона евро луксозния апартамент на самоубилия се финансист, обвинен в педофилия, Джефри Епстийн.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“.

Дъщерята на 57-годишния Тучев е съобщила в интервю за Bloomberg, че фирмата „Готмар“ е постигнала общи приходи от продажби за над 120 млн. евро през 2020 г.

Наказателна седморка или 7 на 3: мъже трошат, гърмят и бият жени

Случаят с убийството е от 13 юни 1999 г., когато Георги Дребчев е застрелян пред дома му в кв. “Тракия” от Божидар Атанасов. Повече от 15 г. убийството остава неразкрито.

Убитият митничар Георги Дребчев

Атанасов и съучастникът му Иван Карабелов са задържани през 2014 г. По време на делото, таен свидетел, идентифициран като “Славчо Полицията”, разказва пред съда, че килърът му споделил, че Георги Тучев работил с македонец от албански произход, който внасял олио. Отношенията между бизнесмена и Дребчев се влошили, защото митничарят не успял да спаси ДДС-то по доставка на олиото.

“Знам, че в бизнеса между Албанеца и Жоро Тучев се е намесил Дребчев, за да избегнат плащане на ДДС. Митничарят не си бил изпълнил задълженията и това обтегнало отношенията му с шефа на “Готмар”, разказва тайният свидетел.

Той твърди, че соченият за килър преди разстрела възнамерявал да отвлече Албанеца и да иска за него откуп от 300-400 хиляди лева. По думите на Славчо Полицията соченият за съучастник в убийството Иван Карабелов взел пари от бизнесмена Георги Тучев и ги дал на Божидар Атанасов, за да застреля митничаря.

Осъденият на 20 г. затвор за убийството Борислав Атанасов

Според прокуратурата покушението е извършено срещу сумата от 60 000 лева.

По време на делото през 2016 г. обаче държавното обвинение твърди, че поръчката за убийството била заради наркотици и дошла от покойния кмет на Съединение Евгений Маринчешки, който загина в катастрофа през 2012 г.

През 2018 г. Апелативният съд постанови наказание 20 години затвор за Атанасов, като за негов подбудител в съдебното решение е определен Маринчешки. Родителите на митничаря до последно не вярваха в това, тъй като никъде в показанията си тайният свидетел не говори за бившия кмет, а насочва следите към бизнесмена Тучев като евентуален поръчител на убийството.

Самият Тучев е в неизвестност от 2014 г., след като беше разпитван за убийството на Дребчев, малко след задържането на Борислав Атанасов. Според източници на BG VOICE в момента бизнесменът живее в Швейцария.

Възходът на Георги Тучев започва по време на управлението на СДС. Според запознати в бизнеса му е инвестирал и бивш министър. В края на 90-те в Съединение вече работи модерна фабрика за опаковки, а няколко години по-късно Тучев купува и фабриката за безалкохолни напитки “Дерби”. Последните мегаинвестиции на бизнесмена са линията за бутилиране на минерална вода “Бачково” в района на Асеновград.

Фирмата на Тучев „Нова трейд” влезе агресивно на пазара за минерални води преди близо пет години. Компанията е 100% собственост на Георги Тучев, който е и неин съуправител заедно със Стоян Узунов.

Наказателна седморка или 7 на 3: мъже трошат, гърмят и бият жени

Компанията дава работа на десетки жители на Съединение и Асеновград. Всеки ден към предприятието в Съединение пътуват бусове с работници от Пловдив, Стрелча и Панагюрище.

Репутацията на Георги Тучев е на изключително безкомпромисен човек. През 2006 г. бизнесменът се барикадира в къщата си в Съединение заедно с дъщеря си на година и 10 месеца. За ситуацията из всички медии в Пловдив разтръбиха роднини на Влада Парфенова, която живееше на съпружески начала с него. Охраната не допускаше Парфенова в къщата, тя пък обяви протест отпред като издигна плакат „Искам си детето”. Твърдеше, че Тучев държи дъщеря си заключена и не допуска никой, включително представители на прокуратурата и полицията.

Пред къщата му пазеха хора от личната му охрана и телохранители. Тогава из Съединение се заговори, че на детето нищо не му липсва вътре. За него се грижат куп прислужнички. Според близки на Парфенова отношенията между Влада и Тучев били обтегнати и тя поискала да се разделят. Той пък избягал с детето. Първо го отвел във вилата им в с. Забърдо, а след това го преместил в къщата в Съединение. Почти по същото време съдът излезе с безпрецедентно решение в спор при кого да остане бебето. Сутринта магистратите отсъдиха в полза на майката. Няколко часа по-късно бе свикано ново съдебно заседание и решението бе в полза на Тучев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено