Открийте ни и в

Крими в САЩ

Българин арестуван в Испания при спецоперация в нелегална фабрика за цигари

Българинът е заемал високо място в йерархията на престъпната организация

публикувано

на

Български гражданин и 8 украинци са задържани при полицейска операция в Испания за разбиване на организация за нелегално производство на цигари на територията на иберийската държава. Акцията е станала възможна след подадена информация от ГДБОП към испанските патньори. Българинът е заемал високо място в йерархията на престъпната организация, съобщи МВР.

Операция „Fenix“

На базата на предоставена от ГДБОП информация в Главна дирекция „Криминална полиция“ към Националната полиция на Кралство Испания е започнато разследване за незаконно производство на тютюневи изделия.

С цел разкриването на престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на тютюневи изделия, с участието и на български граждани, в периода 24-26 февруари т.г. е проведена специализирана полицейска операция под псевдоним „Fenix“.

Арестуваха 12-годишен от Вашингтон, опитал 4 въоръжени грабежа за час

В хода на полицейските действия на 25 февруари в района на испанския гр. Валядолид е установено складово помещение, в което е била изградена нелегална фабрика за производство на цигари. За изпълнението на всички фази на нелегалния производствен процес фабриката е била напълно оборудвана със специализирана техника.

Конфискация и арести

При претърсването са иззети 257 800 кутии цигари – произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари. В помещението са задържани осем работници с украинска националност.

Гергана Червенкова: Стъпя ли в САЩ, ще ме арестуват

След разрешение на съответния съдебен орган, са извършени процесуално-следствени действия и изземвания в още две складови помещения, засечени в рамките на воденото разследване. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана.

В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес. При проведената специализирана операция е задържан и български гражданин на високо ниво в престъпната организация. При претърсванията в обитаваното от него жилище са намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено