Открийте ни и в

България

Българин се върна болен от Пекин… ВМА: Не е коронавирус

публикувано

на

сн. ВМА

Българин потърси помощ в инфекциозната клиника на ВМА, след като се върнал от Пекин. Според лекарите симптомите му не приличат на китайския коронавирус. За крaтко мъжът е поставен под домашна карантина, но след това е бил приет в клиниката за наблюдение, предаде БНТ.

Така ще се избегнат евентуални усложнения, защото мъжът има и други заболявания.

ВМА е в готовност да изолира пациенти със съмнения за китайски коронавирус. Клиниката разполага със специална носилка и изолатор.

За момента обаче Националната грипна лаборатория не може да изследва проби със съмнения за китайски коронавирус, защото не разполага с реактиви.

България на борба с китайския коронавирус. ДАНС и МВР дебнат, нямаме обаче тестове – чакаме ги

Проф. Нели Корсун, завеждащ Национална грипна лаборатория, съобщи: “Без тези реактиви можем да изследваме други коронавируси и други респираторни вируси, но специално този ще имаме готовност следващата седмица”.

“При множество такива случаи се освобождава целият този етаж. Целият този етаж почва да работи за коронавирусната инфекция. А при много повече от обема на този етаж, който е от 15 човека – оправяме цялата болница и болницата става само за работа с новия коронавирус”, съобщи полк. доц Георги Попов, началник Катедра “Инфекциозни болести” във ВМА.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено