Открийте ни и в

Българи в САЩ

Българите в Канада и САЩ искат „Промяната“ на власт

Проруската „Възраждане“ печели над 20% от вота в Чикаго, втора сила в Северна Америка

публикувано

на

Продължаваме промяната“ е абсолютният победител в българския парламентарен вот в САЩ. За формацията на Кирил Петков и Асен Василев са гласували общо 4512 души или цели 44,88% от избирателите в Щатите. На второ място избирателите са поставили проруската партия „Възраждане“ с 18,31%, а трети – „Демократична България“ с 15,08%.

Българите в Канада и САЩ искат „Промяната“ на власт

BG VOICE предложи 6-часово изборно студио на живо с живи включвания от двете страни на Океана

Общо 10 247 българи са упражнили правото си на вот в САЩ. Това е с 1372-ма по-малко от изборите през октомври м.г.

Вотът в Чикаго

Българите в Канада и САЩ искат „Промяната“ на власт

Най-много са в Илинойс, където само в чикагското предградие Дес Плейнс са гласували 1099 души.

„Продължаваме промяната“ е първата политическа сила според вота на българите в Чикаго. Втора е проруската партия „Възраждане“. Това показва анализ на BG VOICE на данните на протоколите и машините за гласуване в секциите в Чикаго.

Who the f*** is Костя Копейкин

В осемте секции в района на Чикаго са гласували общо 2558 души. „Продължаваме промяната“ събират 1067 от гласовете или 41.71%.

За „Възраждане“ са гласували 535 души, което е 20.92%. Проруската партия на Костадин Костадинов увеличава двойно гласовете си от изборите през октомври м.г. когато за тях бюлетина пуснаха 9.87% от сънародниците ни в Чикаго.

46 гласа разделят "Продължаваме Промяната" и "Възраждане" в Канада

„Демократична България“ остават трети с 305 от гласовете или 11.92%. Следват ги ГЕРБ с 262 гласа (10.24%) и „Има такъв народ“ със 161 (6.29%).

63 души или 2.46% са гласували за новата партия на ген. Стефан Янев „Български възход“, а за БСП – 52 (2.03%).

Новият посланик затвори консулството във Вашингтон заради изборите

Новият български посланик в САЩ Георги Панайотов затвори консулството във Вашингтон в деня след изборите. Това се случва за първи път за последните няколко десетилетия и BG VOICE не успя да открие нито едно друго консулство по света, което да затваря врати за обслужване на българите. Причината, обявена във Facebook, е за „реорганизация на помещенията след провеждане на изборите за народни представители“

Жива ли е Иления? Или къде е дъщерята на Ал Бано и Ромина

Българите плануват дългосрочно, когато трябва да пътуват до някое от генералните ни консулства, за да получат услуга. Много от тях взимат почивни дни, купуват самолетни билети, за да стигнат до консулството.

Българите в Канада и САЩ искат „Промяната“ на власт

Христо Стоичков упражни правото си на глас в Маями където работи като футболен тв анализатор

Георги Панайотов беше назначен на поста с едно от последните решения на второто служебно правителство на Румен Радев. Временният кабинет не оставя това важно назначение на идващото редовно правителство, а взима решението на последното си заседание на 10 декември 2019 г. Тогава Панайотов е втори мандат служебен министър на отбраната.

Доказано: Викингите са живели в Америка почти 500 години преди Колумб

Президентът подписва указа за назначаването му на 22 март т.г. и необичайно спешно прибира предишния ни посланик Тихомир Стойчев в София.

Преди това Георги Панайотов е посланик на България в постоянното ни представителство в ООН в Ню Йорк (2016-2021 г.), а съпругата му работи в посолството ни във Вашингтон.

Посланикът предизвика смущение и с пост в своя Facebook профил по време на кампанията, в който коментира кандидата за депутат от „Продължаваме промяната“ Ицо Хазарта. Подобен род коментари са изключени в дипломатическата практика, защото хората във Външно министерство би трябвало да изпълняват външната политика на страната и да не участват в политическите надпревари.

В Съединените щати, например, държавният секретар обикновено е в чужбина по време на партийната конференция на партията, ако президентът, в чийто кабинет служи, се кандидатира за втори мандат. Идеята е да се покаже дистанция между последователната външна политика на страната от политическите боричкания на деня.


* по материала работи и Галина Петрова

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено