Открийте ни и в

СВЯТ

Българите в Северна Македония искат да бъдат признати за малцинство

Сънародниците ни настояват за промяна в конституцията

публикувано

на

Представителите на българското малцинство в Република Северна Македония настояват за промяна в конституцията на страната, с която да бъде признато българското малцинство там, обяви на пресконференция лидерът на партия “Граждански демократичен съюз” Петър Колев. 

Колев благодари на единството в българската политика, изразено в подкрепата за българското малцинство в Северна Македония.

От “Гражданския демократичен съюз” призовават бъдещото еврочленство на Северна Македония да не бъде за сметка на българския национален интерес. 

Заев: Северна Македония няма проблем да добави българите към Конституцията си

“Ние поискахме от българските политици и българската дипломация да остояват няколко простички неща, които са жизнено важни за нас. Ние очакваме да бъдем равни в Македония. Това означава нашите основни човешки права да бъдат ясно гарантирани. Тези човешки права да бъдат гарантирани тържествено от президента на Републиката, министър-председателя, парламента и в 21-ви век има само един начин това да бъде подкрепено със стабилна основа, а това е изменение на Конституцията и законите на Република Северна Македония. Нашата страна е мултиетническа държава. Там ще видите и албанци, и турци, и власи, и роми, сърби, бошняци, но българи няма да видите”, добави Петър Колев.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА