Открийте ни и в

Имиграционни САЩ

България назначава почетен консул в Сиатъл

Седелището ще е в град Сиатъл и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Вашингтон

публикувано

на

България назначава почетен консул в Сиатъл

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Република България в САЩ, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, и назначаване на Елка Рускова за почетен консул на Република България в Америка.

Седелището ще е в град Сиатъл и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Вашингтон, съобщиха от правителствената пресслужба.

През годините Елка Рускова се е утвърдила като добре позната и уважавана личност сред българите и техните културни институции в САЩ. Оказва значителна подкрепа за организацията на редица събития, целящи популяризиране на България и българската култура в САЩ, спомагайки за

укрепването на двустранните връзки и запазването на националното самосъзнание на нашите сънародници.

През 2010 г. става един от съоснователите на „Българския център за култура и наследство в Сиатъл“, на който понастоящем е президент. Паралелно с това към момента заема поста вицепрезидент на „Българска фондация за изкуство, култура и образование“.

Жива ли е Иления? Или къде е дъщерята на Ал Бано и Ромина

През 2019 г. е наградена с „Почетен знак“ от Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова за своята цялостна благотворителна дейност в рамките на предходните три десетилетия.

Назначаването на почетен консул на България в град Сиатъл, щата Вашингтон, ще допринесе за разширяване на контактите с местната администрация и по-нататъшното

задълбочаване на отношенията със САЩ в ключови за страната ни области като двустранната търговия, инвестициите, туризма,

информационните технологии, образованието и културата.

Who the f*** is Костя Копейкин

В допълнение, то ще позволи осъществяването на различни родолюбиви инициативи, насочени към българската общност, които могат да допринесат за съхраняването на българските традиции и култура и разширяването на българското етно-културно пространство на Западния бряг на САЩ.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено