Открийте ни и в

Канада

Българка се прибра от Канада, диагностицираха я с COVID-19

публикувано

на

Жена на 67 години, която се е завърнала на 20-ти февруари в България от Торонто, минавайки през международните летища на Франкфурт и Букурещ, е третият случай с коронавирус в Русе.

На летището в Букурещ тя била посрещната от 70-годишния си съпруг, който я е докарал до Русе.

На 25-ти март са се проявили симптоми като отпадналост и повишена телесна температура – около 37.5 – 38.0 градуса.

Предприето е симптоматично лечение, като няколко дена по-късно на 30-ти март тя вече се е оплаквала от кашлица и мускулни болки.

В период от пет дена е приемала антибиотик, като на 3-ти април тя е потърсила медицинска помощ в спешното отделение на УМБАЛ „Канев“. От направената рентгенова снимка е станало ясно, че жената е с двустранна бронхопневмония и веднага тя е била е настанена за лечение в инфекциозното отделение на болницата.

За съжаление лекарката и медицинската сестра, които са провели изследването, са били частично екипирани,поради което се е наложило те да бъдат поставени под карантина.

Добрата новина е, че пациентката и съпругът й не са имали контакти с други хора. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова във връзка с потвърдения трети  случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено