Открийте ни и в

КРИМИ

Българка „ужили“ с хиляди евро влюбен турчин по телефона

Сънародничката ни го излъгала, че ще се оженят, и 12 г. му искала пари

публикувано

на

Турски гражданин попадна в мрежата на фатална българка, която успяла да го заблуди в продължение на 12 години, че ще сключи брак с него, докато той й пращал суми по различни поводи. Когато разбрал за измамата, влюбеният мъж изчислил, че е изпратил на уж бъдещата си съпруга над 20 000 евро.

За това стана ясно от съобщение на МВР, защото турчинът е подал жалба в Районното управление в Шумен.

Пред полицаите човекът разказал, че комуникацията между него и българката започнала през 2010 година. Тогава на телефона на 59-годишния мъж се обадила непозната, представила се за жена, която живеела в България, и потърсила помощ. По различни поводи и причини във времето той й пращал пари. Контактували само по телефона.

През 2018 година жената му обещала, че ще сключи брак с него, но не разполага с пари, за да тръгне към Турция. Мъжът за пореден път й пратил парична сума, но пътуването не се осъществило. От тогава тя няколко пъти му казвала по телефона, че намеренията й са сериозни. В началото на годината мъжът решил

да дойде да я види

в България. Когато влязъл в страната, тя му се обадила и му казала, че е болна от коронавирус и не може да пътува.

Мъжът се усъмнил и подал сигнал за измама в РУ – Шумен. Разпитан е пред съдия. За извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство.

Измамите с обещания за брак и искане на пари заради моментни трудности e позната в целия свят. В България и в САЩ обаче жертвите са най-често жени. Те обикновено са самотни дами, които не са първа младост, а връзката с тях става чрез социалните мрежи. Предполага се, че преди това те са внимателно проучени от онези, които ще ги атакуват, за това дали публикуват често снимки на свои близки, мъже, деца и др.

След това схемата, позната като „нигерийска измама“, следва почти един и същ сценарий – измамниците се представят, те обикновено са военни или заможни мъже на средна възраст. После, в рамките на десетина дни, се влюбват и биват обхванати от неустоимо желание за брак с жертвата. Междувременно се появява малък финансов проблем и се искат пари от бъдещата булка „за кратко“, които след това ще й бъдат върнати в пъти. Но това никога не се случва.

Според последните данни на ГДОБП за подобни измами в България на всеки 10 дни през последната година по една „влюбена“ българка е изпращала солидна сума на „бъдещия си съпруг“.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА