Открийте ни и в

Българи в САЩ

Българо-американската полицейска асоциация е дарила над $5000 за стипендии

През изминалата година са предоставени 8 стипендии по 1000 долара

публикувано

на

Българо-американската полицейска асоциация е дарила над $5000 за стипендии

Стипендии на обща стойност 5000 долара са били предоставени от членовете на Б.А.П.А. (Българо-американската полицейска асоциация) от началото на годината до момента. Това съобщиха от асоциацията. През изминалата година са предоставени 8 стипендии по 1000 долара. По-голямата част от тях се даряват на зрелостници с български произход, които планират да продължат образованието си във висше учебно заведение.

„Освен, че даряваме стипендии, наши полицаи из цяла Америка разнасят коледни подаръци в български училища в различни щати“, заяви президентът на организацията детектив Марио Вълков пред БТА.

В момента в Б.А.П.А. членуват 46 мъже и жени от цяла Америка. Всички те са от български произход и това е главният критерий да станат част от асоциацията. Тя е учредена на 20 февруари 2020 г.

Българо-американската полицейска асоциация връчи нова стипендия

Идеята се зародила няколко години преди това от нейните основатели – детектив Марио Вълков, офицер Брайън Бонев и сержант/шериф Георги Мирчев.

„На учредяването присъстваха 8 полицаи и шерифи с български корени и първото, което решихме бе всеки да дари по 20 долара, за да платим за дизайн на нашата емблема. Идеята за Б.А.П.А. още от началото беше и до ден днешен продължава да е вдигане и поддържане на добрия имидж на България и българите. Постигаме го чрез новини, свързани с нашата работа и нашите постижения като организация“, подчерта още президентът на Б.А.П.А.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено