Открийте ни и в

България

Българските превозвачи искат нова среща с представители на държавата

Те обещаха, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша

публикувано

на

prevozvachi
Сн: БТА

Превозвачи са готови, ако получат покана, за още една среща с представителите на държавата да участват в нея. Те са готови и за нов протест заради неизпълнените им искания и дават пример, че в много европейски страни правителствата са подкрепили превозвачите с мерки за облекчения в транспортния сектор.

Заради напрежението, което се породи на срещата между превозвачите с министър-председателя Кирил Петков в четвъртък и от бранша напуснаха залата, автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести, обяви Магдалена Милтенова.

Изтече запис от скандалната среща на превозвачите, твърди се, че се чува Кирил Петков

Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша:

“Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира – това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ”.

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си:

“Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите – цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги”.

От бранша се определят като диалогични хора и, ако бъде насрочена от страна на държавата възможност за още една среща, те биха приели и биха присъствали на нея:

“Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА