Открийте ни и в

Българи в САЩ

Българските училища откриха учебната година

публикувано

на

Българските училища откриха учебната година

Започна учебната година във всички български училища в САЩ.

Най-голямото родно школо зад граница, „Малко българско училище“, посрещна учители и ученици с инициативата „Роза за българското“. Те имаха възможност да закупят цвете от двора на училището, а събраните $1600 ще бъдат използвани за разнообразяване и разширяване на заниманията на децата.

За 12 години на растеж „Малко българско училище“ може да се похвали с 61 учители, 11 членове на Родителския съвет, 130 дипломи за двуезичност, 26 бивши ученици – доброволци,

Взеха на мушка сателитите на Мъск. Руснаците с предупреждение

2 учителки, завършили неделно училище и учителски специалности в университети на САЩ, 18 извънкласни форми, 5 училищни програми, седмично обучение и 700 деца и ученици.

Българският учебен център „Знание“ в Арлингтън Хейтс също отвори вратите си за своите ученици за 18-ти път.

„В родното училище ни събира любовта към родния език, бит, култура и история, които искаме да предадем на нашите деца, за да са живи българските ни корени, което прави нас и нашите деца по-силни“, написаха учителите за празника.

За 10-та поредна година първият звънец би и в българско училище „Родолюбие“, Синсинати. В празничния ден с много настроение и усмивки учители, администратори и ученици си пожелаха „На добър час!“.

В Бостън българското училище „Св.св. Кирил и Методий“ започна новата учебна година с традиционната българска питка. Академичният директор Силвия Михалева посрещна учениците с топли думи и ги приветства за добре дошли през новата учебна година. Тя пожела успешна и спорна година на всички, учители и родители, след което всички се събраха по класове с преподавателите си.

Виртуалните класове също „отвориха врати“ и имаха онлайн занятия с празничен дух и настроение.

„Радва ни това, че нашите възпитаници четат книги на български език и пазят богатството на езика“, споделиха от училището.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено