Открийте ни и в

Бизнес

Българският износ до септември доближава 32 млрд. евро

Ръст през последните две години се наблюдава в почти всички групи стоки

публикувано

на

министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов

Износът на България за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 млрд. евро и бележи сериозен ръст спрямо предходната година, каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията за връчване на наградите в конкурса “Експортьор на годината”, съобщиха от пресцентъра на МИИ.

„Българският бизнес произвежда конкурентни продукти, които се реализират успешно на международните пазари и това се потвърждава от данните“, подчерта министър Стоянов.

Ръст през последните две години се наблюдава в почти всички групи стоки, които нашата индустрия традиционно произвежда, стана ясно от неговото изказване.

“Нашите търговски аташета активно подпомагат българските компании при излизането им на нови пазари и това е още една възможност за вас, която ви препоръчвам да използвате“, допълни министърът.

ЕК окончателно реши: Реже евросредствата за Унгария

Никола Стоянов връчи голямата награда в конкурса за Най-големи приходи от експорт през 2021 г. на фирмата „Гопет Транс“ ЕООД. „Зад добрите резултати на всеки бизнес стои трудът на стотици хора и успешните решения на техните мениджъри“, посочи министър Стоянов при връчването на наградата.

Конкурсът се организира от електронното издание exporter.bg за 10-а поредна година и отличава най-успешните експортни компании у нас. Участие в тазгодишното издание взеха над 800 микро, малки и средни предприятия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено