Открийте ни и в

Българи в чужбина

Български фестивал в Мелбърн отбелязва дългогодишните отношения между Австралия и България

По данни на българското МВнР сънародниците ни в Австралия са над 10 000

публикувано

на

Български фестивал в Мелбърн отбелязва дългогодишните отношения между Австралия и България

Втори Общобългарски фестивал на българските дружества, училища и фолклорни формации на територията на Австралия и Нова Зеландия и ще се проведе в Мелбърн по случай 50-годишнината от установяването на официални дипломатически отношения между България и Австралия.

Инициатор и организатор е Фолклорна група „Българи“ от Мелбърн.

“Първият фестивал беше през 2019 и в него участваха представители на българските дружества, училища и фолклорни групи от Аделаида, Бризбън, Канбера, Сидни, Мелбърн и Окланд, Нова Зеландия. Тази година ще имаме представители на същите участници, като дори ще имаме и сръбски, и гръцки групи, които ще дойдат да ни поздравят с техни изпълнения“, съобщават за БТА организаторите.

Български гимназисти обменят опит по образователна програма в САЩ

Фестивалът ще се проведе в Kensington Town Hall на 17 септември – Денят на София. Лично посланикът на България в Австралия Светлозар Панов ще открие събитието. Ще присъстват и гости от правителството на щата Виктория.

По данни от преброяването на населението в Австралия, проведено миналата година, там живеят постоянно общо 8 039 българи, като най-многобройни са те в Нов Южен Уелс и Виктория. По данни на българското МВнР сънародниците ни в Австралия са над 10 000.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено