Открийте ни и в

Канада

Българското знаме се развя в Ниагара (ВИДЕО)

Гледайте в 22 ч. EST на живо във Facebook страницата на BG VOICE как Ниагарският водопад ще светне цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено

публикувано

на

На празнична церемония в Ниагара, Канада, по повод Националния ни празник 3 март, бе издигнато българското знаме.

През 2021г. се навършват 55 години от установяването на дипломатическите отношения между Канада и България.

„Канада е страна на имигранти. Това ни дава нашата сила. Приканваме всички нови членове на нашата общност да донесат със себе си своята уникалност – храна, култура и приятелство. И това е най-важното нещо, което празнуваме днес“, каза на церемонията кметът на града Джим Диодати.

Той връчи на генералния консул на България празничен сертификат, в който честити празника на България и й подари красива снимка на Ниагарския водопад.

От своя страна генералният консул на България в Торонто Велислава Панова каза:

„3 март, особено за тези, които живеем далеч от родината, е празник, за да отбележим заслугите на нашите деди. Трябва да си спомняме, че сме хора, че сме българи и по-често да си подаваме ръка. Последните няколко месеци ни научиха на много неща“.

Под звуците на българския химн, българското знаме бе издигнато.

В 22:00 ч. EST (5:00 ч. сутринта на 4 март българско време) Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено. Уникалното събитие ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата на BG VOICE.

То ще продължи 15 минути и при подходящи атмосферни условия ще може да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк).

Празничната програма по повод 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството – Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено