По празниците българските консулства в САЩ ще имат допълнителни почивни дни. Българското посолство в САЩ е определило за неработни през май празничните дни 2 май (понеделник), 6 май (петък) и 24 май (вторник). Някои от консулствата предварително обявиха на своите "Фейсбук" страници, че няма да работят на посочените дни. Генералното консулство в Лос Анджелис предлага телефон за връзка в специално съобщение за празниците. "Уведомяваме ви, че във връзка с предстоящите официални празници в Република България - Ден на труда и международната работническа солидарност, Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия и Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост, консулската служба на генералното консулство няма да приема граждани на 2 май (понеделник), 6 май (петък) и 24 май (вторник).

При възникване на спешни, нетърпящи отлагане случаи, можете да се свържете с наш консулски служител на телефон: (310) 437-3606 или имейл: [email protected].", съобщиха от консулството в Лос Анджелис.
Генералното консулство в Чикаго също обяви, че няма да работи на 2 и 6 май. Дежурният телефон за спешни случаи в извънработно време на консулството е: +1 312 752 0661.