Открийте ни и в

Бизнес в Канада

Българско кисело мляко вече има и на пазара в Британска Колумбия

Генералният ни консул посети местна ферма за производство на млечни продукти

публикувано

на

Българско кисело мляко вече има и на пазара в Британска Колумбия

Българско кисело мляко вече може да се намери в мрежата в провинция Британска Колумбия, Канада. Новината съобщи за BG VOICE генералният ни консул в Торонто г-жа Велислава Панова.

Броят на българите, решили да се установят в Британска Колумбия, расте от години.

„За нас е важно да имаме достъп до български храни в тези отдалечени райони и затова реших да посетя местната ферма за млечни продукти”, заяви специално за BG VOICE генералният консул на Република България в Торонто Велислава Панова.

В района няма магазини с български продукти, което създава проблеми на онези, които биха искали да си ги набавят.

Внучката на Сталин - татуирана пънкарка от САЩ, която мрази Русия

За мен беше една голяма изненада да разбера, че местна ферма произвежда българско кисело мляко, или по-точно, кисело мляко по български стил, коментира Панова.

Това се оказва добра новина и за всички живеещи тук българи, които досега не бяха чували, че могат да купят българско кисело мляко.

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

Фермата се намира на доста отдалечено място от Ванкувър. Тя е в град Salmon arm, доста на североизток, посока към Калгари.

Във фермата повече от 40 години се произвежда българско кисело мляко.

Първите собственици, започнали производството му, са холандци. Заселвайки се в Канада, започват да отглеждат крави и да произвеждат млечни продукти, характерни за Холандия.

Номерът на украинката: Как Ирина отмъкна $250 000 на Джеймс

Освен че са пренесли известни сирена и кашкавали, решават да започнат производство и на други продукти от Европа, сред които е и българското кисело мляко.

Най-специфичният им продукт е холандско сирене с вкус на кашкавал.

От метач до един от най-богатите българи в САЩ - историята на Фил Филипов

То е оваляно с различни подправки и върви най-добре с чаша вино. Преди да стигне до пазара, сиренето отлежава 12 месеца.

Фермата е много известна в района и живеещите там купуват продукти директно от нея. Наблизо се намират и винарни. Затова често се организират винени турове за туристи с хапки от прочутото им сирене. Към трапезата се прибавя и българско кисело мляко.

„Когато ги открихме, за да разберем каква е историята на производството им, собствениците бяха силно изумени от интереса ни. Зарадваха се, че съм отишла чак до там”, разказва още българският консул.

Фермата е голяма. Отглеждат стотици крави и кози, които пасат свободно по пасищата.

Цялата продукция се произвежда на място, в специални помещения около фермата. Предлагат готовите млечни продукти в магазин пред самата ферма.

ДАНС: Българи служат на Русия, донасят за армията ни. Техни бойци минават през страната

Българското кисело мляко и всички останали млечни продукти се доставят и до близкия фермерски пазар. Оказва се, че киселото ни мляко е много популярно и търсено.

„Разказах им, че българинът не сяда на трапезата без кисело мляко и сирене. Искаха да научат повече за България, за българските традиции не само в храненето, но и в бита, за българския начин на живот. Обещах им, че при следващото си посещение ще им донеса българско сирене, кашкавал, мляко, за да ги опитат”, разказа ни още г-жа Панова.

Истински герой: Тийнейджър почина, след като спаси 4-годишното си братче

В последно време производителите се опитват да стигнат до големите хранителни вериги, за да могат повече хора да опитат продуктите им. Така клиентите им ще разберат, че и в тази отдалечена канадска провинция могат да опитат българското кисело мляко.

„За нас е истинска гордост, че в толкова отдалечено място хора, които не са българи и нямат нищо общо с България, са избрали да произвеждат българско кисело мляко. Във фермата няма дори един български работник, но славата на нашето мляко е стигнала и до тук”, допълни г-жа Панова.

„Това е и най-доброто послание към света – България да е разпознаваема навсякъде“, допълни още тя.

„Нашето кисело мляко се прави по стария, класически начин”, разказват производителите. То е пълномаслено и пастьоризирано.

В България киселото мляко е основна храна. То е на всяка трапеза и е неразделна част от българските традиции. От много години е популярно в Европа заради силата на добрите бактерии

Указания до Grass Root Dairies
1470 50th St. SW
Salmon Arm, Британска Колумбия
Телефон: (250)-832-4274

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено