Открийте ни и в

България

Валери Симеонов обвини bTV в укриване на информация за Васил Божков. Венелин Петков: “Ще се видим в съда”

публикувано

на

сн. Архив

Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов поименно обвини шефа на новините на bTV Венелин Петков и водещия на Сутрешния блок Антон Хекимян, че над месец не са разпространили предоставена информация от съсобственици на Ефбет и еврофутбол, братята Найденови, в която уличават Васил Божков в различни престъпления, сред които убийства и изнасилвания.

“Какви са тези, които на 15 декември им е казана цялата история на Найденови. Аз бих пратил прокуратурата при тях. Всеки, който знае за престъпление, е длъжен да докладва”, добави лидерът на НФСБ в интервю за БНТ тази сутрин.

Недоволството си по този повод изрази и Цветомир Найденов, един от двамата братя, когото bTV покани в предаването “Тази сутрин” през януари. Тогава Найденов на няколко пъти гневно попита водещия защо едва тогава им се дава думата.

Замесването на името на bTV в хазартния скандал стана повод днес телевизионната медийна група да излезе със специално изявление. От телевизията напомнят, че не са длъжни да разпространяват всяка получена информация и че “ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване”.

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата.

“Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация.

Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото.”, се казва в изявление на медията.

В допълнение, Венелин Петков написа във фейсбук профила си: “За протокола: документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено