Открийте ни и в

България

Валери Симеонов с намеци за оставка на Борисов

публикувано

на

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заговори за още оставки в ГЕРБ и намекна, че може би е време и Бойко Борисов да подаде своята.

„Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята“, каза той по повод последното оттегляне, това на депутата Делян Добрев. Днес оставката му бе приета от парламента и той вече не е народен представител.

Симеонов уточни, че не иска оставката на Борисов, но не спря с критиките по негов адрес.

“Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм”, каза Симеонов. Той смята, че това е връщане на времената в първите дни след 9 септември, когато хората са разстрелвани на улицата в слепоочието само защото са имотни.

“Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкръвяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят”, каза още лидерът на НФСБ.

Според него Борисов има основна заслуга за процеса на обезкръвяване, “защото приема оставки на килограм и демонстрира, че не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт.

Симеонов обясни, че Делян Добрев е кадърен и отговорен човек и не трябва „някой“ да си въобразява, че кадърните хора в България са неизчерпаем източник.

Лидерът на НФСБ прогнозира и че за следващото Народно събрание няма да се кандидатира никой, който има апартамент или фирма. “За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора имат право да бъдат в политиката. С други думи, свидетели сме на едно опростачване в политиката“, заключи Симеонов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено