Открийте ни и в

Вашите пари

ВАШИТЕ ПАРИ: Плащаме ли в данъци повече, отколкото дължим?

Как може да намалите дължимото към IRS в края на годината

публикувано

на

Този въпрос може да ви се стори нелогичен и дори абсурден, но в подобна ситуация могат да попаднат всички лица и фирми, които са направили позволените от IRS разходи през годината и не са ги включили в данъчните си декларации. Обикновено това са лица, получаващи заплата от работодател, или еднолични търговци, работещи за себе си. Големите корпоративни компании използват специални програми за отчитане на приходите и разходите и е малко вероятно да платят повече, отколкотo дължат.

В следващите няколко реда ще ви запозная с две групи разходи, които при определени условия биха могли

да намалят дължимото към IRS

в края на годината.

Първата група включва следните често пренебрегвани бизнес разходи.

На първо място, разходи за бизнес срещи. Бизнес срещите могат да бъдат в друг щат или дори друга държава, а защо не и в България. Налага ви се да пътувате, за да се срещнете с нов клиент, да отидете на проверка на имот под наем или просто да направите оферта за закупуване на инвестиционен имот. Това са основателни причини за бизнес пътувания. Следователно, не забравяйте да си водите отчет за всички разходи, свързани с вашето пътуване, а именно – закупили сте самолетни билети и сте платили отделно за куфари, наели сте хотелска стая и автомобил, имате сметки за паркинги, толове, ферибот и храна.

На второ място, консумативи за домашен офис. Ако използвате част от дома си изключително за бизнес, тоест имате офис в дома си, може да приспаднете разходите, свързани с използването му, както и консумативи, необходими вашият бизнес да функционира. Когато пазарувате, си задайте въпроса мога ли да използвам този набор от химикали, моливи, хартия, телбод, деск, принтер, факс и т.н. за моите бизнес цели.

На трето място

разходи за техника

Под техника имам предвид всичко, което сте купили от магазини като “Best Buy“ или “Apple“. В това число се включват камери, фотоапарати, телефони, електронни часовници и дори дрон. При покупка винаги мислете как техниката може да ви послужи за бизнес цели. С дрона например може да правите снимки, ако бизнесът ви е в сферата на недвижимите имоти. Възможно е данъчният счетоводител да реши, че част от направения разход може да бъде отчетен като 30% за лични и 70% за бизнес цели. Независимо от процента, който ще бъде приспаднат, не забравяйте, че всеки позволен от IRS разход намалява вашите данъци.

На четвърто място, лихва за бизнес оборудване. Ако сте финансирали закупуването на бизнес оборудване на кредитната си карта и не сте покрили баланса на картата, лихвата е приспадаем бизнес разход. Единственото изискване е разходът да е направен през годината.

Втората група включва лични разходи, различни от тези за бизнес или инвестиционни цели. Те обикновено не се приспадат, освен ако изрично е разрешено от данъчния закон. Никога не отписвайте разход само защото не сте сигурни дали е разрешен. Не забравяйте, че ако изпълните определени изисквания, вие бихте могли да намалите вашите данъци.

Предлагам ви следните

примери за приспадащи се лични разходи

натрупали сте огромни сметки, свързани с посещения при лекари или болнични заведения; заделяли сте средства за пенсионна възраст; взели сте заем за закупуване на жилище и сте платили лихви по ипотеката; платили сте изключително високи местни и щатски данъци за вашето жилище; продали сте акции на загуба; направили сте дарение и т.н.

Списъкът е дълъг и обхватът на тази статия не позволява да се опишат всички възможни приспадаеми разходи. Като цяло обаче, идеята е да платите на данъчната служба точно толкова, колкото дължите.

Hезависимо дали сте частно лице, едноличен собственик, който работи за себе си, имате фирма за отдаване на имоти под наем, или бизнесът ви е свързан с търговия на стоки, е важно да помните разходите, направени през годината, тъй като дори и най-добрия счетоводител да наемете, ако не споменете за направените разходи, те може би няма да бъдат включени във вашата данъчна декларация и вие ще платите по-голям данък.

Надя Ангелова се занимава професионално с данъчно планиране. Ако искате да научите повече по темата или имате въпроси, свързани с данъчното законодателство, можете да изпратите безплатно запитване на: [email protected]

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Вашите пари

Безработните в Илинойс ще получават помощи за 20 допълнителни седмици

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Агенцията по заетостта в Илинойс обяви, че е удължила времето за получаване на обезщетения за безработица с още 20 седмици, тъй като броят на безработните в щата продължава да нараства заради пандемията с коронавируса.

От агенцията заявиха, че удължаването както важи за хора, които са получили обезщетения за 26 седмици – нормалните седмици за безработица така и за тези, които са получавали обезщетения заради пандемията -13 седмици. Илинойс е сред 19-те щата, предоставящи допълнителни обезщетения за още 20 седмици.

Според най-новите данни на щата, 25 000 души са подали заявления за обезщетения за безработица през седмицата, приключваща на 1 август. По-малко от над 33 000 душипък са подали молби вседмицата преди това.

Миналата седмица милиони хора в Америка изгубиха допълнителните 600 долара на седмица от федералните обезщетения за безработица. Законодателите на Капитолийския хълм преговарят да изработят споразумение, което да възстанови някои федерални помощи за безработица. Дори да постигнат сделка, сумата вероятно ще бъде по-малка от 600 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Koe e най-доброто време за продажба на жилище?

Вижте какво показват последните данни на брокерите

публикувано

на

Виж цялата статия

В последното проучване, направено сред продавачите на жилища от Qualtrics, 87% от анкетираните са заявили, че са загрижени, че домът им няма да може да се продаде поради пандемията и произтичащата от това икономическа криза. От анкетираните 51% са отговорили, че са „сериозно притеснени.“ Това безпокойство изглежда разумно, като се има предвид настоящото състояние на икономиката. Данните обаче показват, че купувачите на жилища все още са много активни въпреки неудобствата и проблемите, които американските семейства преживяха тази година.

Последният доклад за продажбите на имоти, публикуван от Националната асоциация на брокерите в САЩ (NAR), разкри, че

340 000 еднофамилни жилища са продадени

в страната само миналия месец. Последният отчет на NAR за имотите, които са „под договор“, тоест, такива, които са вече в процес на същинската продажба, надмина броя от миналия месец с над 44%, което далеч надхвърли прогнозите на анализаторите от 15%.

ShowTime съобщи, че молбите за огледи на домове (практически и виртуално) са се увеличили във всеки регион на страната и са нараснали с 21.4% в цялата страна за същото време на миналата година.

Докато активността на купувачите нараства, броят на обявите за продажба е паднал до все по-ниско ниво. Zelman Associates в последния си доклад за жилищни имоти разкри, че инвентаризацията на жилищата като процент от домакинствата е спаднала до 1,2%, което е половината от средното за дългосрочно ниво и е по-ниско от всеки друг период от нашата история.

Войните за наддаване при офертите

се задават отново.

С нарастващото търсене на купувачите и с намаляване на предлаганите жилища, купувачите отново се оказват в ситуация на наддаване с други купувачи. В скорошна публикация в блога NAR разкри:

„Средно имаше около три оферти за дом, за който са направили сделка през май 2020 г. Около две са били офертите за един дом през април 2020 г., а за сравнение, през май 2019 г. те са били 2.3 оферти за един дом.“

Наддаването на купувачите гарантира, че къщите се продават бързо на цена близо или дори малко над цената на обявата.

В заключение, ако мислите да продавате, не се притеснявайте да пуснете къщата си на пазара в момента. Няма по-добро време за продажба от това, в което търсенето за имота е голямо, а предлагането (и потенциалната ви конкуренция) е малко. Точно в този момент ще договорите най-добрата си възможна сделка.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и се стремя непрестанно да ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.


Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected]. Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Цената на златото може да скочи до $4,000 за унция

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Акциите и облигациите може да активите, които носят големи печалби, тъй като рекордно ниските лихвени проценти и огромното увеличение на паричното предлагане накараха цените да се покачат през тази година.

Добавете и златото към инвестициите, на които да залагате. Цената на златото скочи с 35% до $ 2,049 за унция към 5 август.

Но финансистът Майкъл Куджино казва, че златото може да се качи до много по-високи стойности. „Не би било изненада златото да премине цената от 4000 долара, казва той в интервю.

Скока на цената на златото предизвика инвеститирите да купуват ценния метал „като невидели“. От началотона годината те са добавили 922 тона злато към своите запаси в борсово търгуваните фондове според Световния съвет за златото. Стойността на това количество е 60 милиарда долара по текущи цени .

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА