Открийте ни и в

България

„Велика жена, такъв чар“. Скръбта на актьорите за Татяна Лолова

„Жена – слънце, човек с такава усмивка, че може да ти каже всичко! Всичко беше истинско при нея, всичко което правеше“, описа я Славчо Пеев

публикувано

на

Ден след като България научи за смъртта на една от любимите си актриси, колегите на Татяна Лолова дадоха глас на скръбта си по нея.

Изключителна актриса! Няма думи за такъв талант и кариера както в театъра, така и в киното, сподели кинокритикът проф. Божидар Манов пред БНТ.

Пирогов: Татяна Лолова е починала от мозъчносъдово заболяване след COVID-19

„Татяна Лолова има 51 роли във филми и тв сериали, играе още в първите български комедии през 1964 г., но и роли в друг диапазон, като „Звезди в косите, сълзи в очите“ и „След след края на света“. А какво да кажем за „Опасен чар“ на Иван Андонов – изключителен филм с плеяда актьори, допълни проф. Манов.

Колегата и приятел на Татяна Лолова Светослав Пеев я описва с нейната усмивка, с която винаги посреща. „Българинът като не му е добре, няма да е така… но при нея такова нещо не съществуваше – когато те види, тя те приема и тръгва един разговор… Таня беше велика жена! Тя беше едно чудовище на сцената, страхотна артистка, с такъв чар! А колко красива беше преди години, тя и накрая си остана красива с годините си“, сподели той.

Татяна Лолова ще получи посмъртно "Икар" за цялостно творчество

Пеев си спомни за едно пътуване на великите комици в чужбина – от Монреал през Щатите при българите в чужбина. „Бяхме с Тодор Колев, Парцалев, Калоянчев, Татяна, Стояна и нашия колега Митко Стефанов, който беше нашата пролука към света, защото знаеше английски… Страхотно пътуване – хората плачеха, радваха се“, върна се назад в спомените си Славчо Пеев.

Актрисата Албена Михова изтъква приноса на Татяна Лолова към комедията в България.

„Таня Лолова беше много слънчева жена, много топла, приемаше младите актьори, толерираше ги. Ще е много жалко, ако хората в България не знаят своите комици, първоидоли, защото тя беше моят идол за комедията, гледала съм абсолютно всички нейни филми стотици пъти от малка. Тя много ще ми липсва, защото беше и приятелка. Ще липсва много и на българския театър и българското кино.“, сподели Михова.

Според проф. Манов има много актьори с дълга кариера и десетки роли, но тези със среден талант някакси пригаждат ролите към себе си. „Но актриса като Татяна Лолова – с аурата на огромния си талант тя така осветява ролите си, че те стават бляскави и не се забравят“, каза кинокритикът.

Президентът Румен Радев: Татяна Лолова успяваше да погали всяко сърце с добра усмивка и дума

„Жена – слънце, човек с такава усмивка, че може да ти каже всичко! Всичко беше истинско при нея, всичко което правеше“, допълни Славчо Пеев.

А дали зад усмивката на Татяна Лолова понякога все пак се е криела и малко тъга?

Като добросъвестен и морален човек тя не искаше с тъгата си да натъжава другите, сподели проф. Манов.

Тя винаги е различна, имаше такава богата палитра. Играех с нея в пиесата „Свекърва“ – тя страшно ми помагаше и излизаше от своя образ, след което пак влизаше, припомни си играта на сцена заедно с Татяна Лолова нейната колежка Албена Михова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

България подкрепи идеята за създаване на наша партия в РС Македония

Инициативата е на българи, живеещи в западната ни съседка

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: БТА

Подкрепа от служебното правителство към идеята за създаване на партия в Северна Македония, която да защитава интересите на българите в западната ни съседка. Външният министър Светлан Стоев заяви днес, че създаването на такава партия е „правилният път, по който българите в Северна Македония трябва да защитават своите права“.

Светлан Стоев посочи, че създаването на партия на българите в Северна Македония е право, което е записано в конституцията на западната ни съседка.

„Смятам, че това е правилният път, по който те трябва да защитават, заедно и с българската държава своите права, вие знаете, че дебългаризацията в последните 50 години е тенденция, била в бивша югославска република Македония, република Северна Македония, и смятам, че това е единствения, правилния път, за да могат те да постигнат това, което заслужават като държавнотворчески народ в конституцията на Република Северна Македония”, заяви външният министър Светлан Стоев.

Идеята за създаването на партията е на българи в Северна Македония. Според Виктор Стоянов от Фондация Македония, много от тях криели своята етническа принадлежност от страх да не си създадат проблеми.

„Това е единствения път, по който българите в Северна Македония могат да извоюват своята свобода, да бъдат равни с другите народи в Северна Македония”, твърди Виктор Стоянов, Фондация „Македония“.

Виктор Стоянов очаква властите и политическият елит в Северна Македония да реагират остро на създаването на партия на българите. „Българите да влязат в устава на държавата, и българите да бъдат един държавнотворен народ, какъвто заслужават да бъдат и какъвто са, и по исторически причини и обективни причини днес”.

Такава организация, обаче, според Стоянов, би се радвала на подкрепата на обществото в Северна Македония.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

В „Пирогов“ са останали само 2 свободни легла за болни от COVID-19

В здравното заведение се лекуват 207 пациенти с коронавирусна инфекция

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

В УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ са настанени за лечение 207 пациенти с коронавирусна инфекция. Ситуацията е много динамична и към момента болницата разполага само с 2 свободни легла за COVID-19 болни, като тези легла са без постоянен достъп до кислород.

За тях е направена необходимата организация и са инсталирани кислородни бутилки.

Това съобщават от пресцентъра на здравното заведение.

Всяка шеста проба за COVID - положителна, нови 262 души постъпиха в болница

Разходът на кислород на болницата е близо 9 тона на едно денонощие, което е почти осем пъти повече от обичайното потребление. Всички пациенти, които са настанени в обособените COVID отделения на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, са потърсили помощ в тежко състояние, посочват още от болницата.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Случаят „Николай Малинов“: Русофилът, обвинен в шпионаж, е кандидат за президент

Малинов е с обвинение в шпионаж

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: Нова телевизия

Президентската битка ще се води на много фронтове. Един от тях – гласовете на русофилите у нас.

Като кандидат за президент влиза председателят на национално сдружение „Русофили“ Николай Малинов.

Той е издигнат от сравнително младата партия с името „Русофили за възражздане на отечеството“. Много интересен детайл – Малинов е с обвинение в шпионаж, а делото му започва след 10 дни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА