Открийте ни и в

Политика

Вигенин: Не изключваме вариант за подкрепа от “Възраждане”

Да говорим за мандати е все едно да си правим сметката без кръчмаря

публикувано

на

Вигенин: Не изключваме вариант за подкрепа от "Възраждане"

Кристиан Вигенин от БСП не изключи вариант за съставяне на кабинет с подкрепата на “Възраждане”.  

Той каза, че не трябва да се товари БСП

с отговорност за всичко, случващо се в държавата. “Победителят на изборите е друг и трябва да го оставим да си понесе отговорността. Да говорим за мандати е все едно “да си правим сметката без кръчмаря”. Кръчмарят в момента е ГЕРБ. БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС”.

“Много врачуване чух през последните дни. Принципни решения и позиции не могат да се променят от днес за утре заради някаква политическа необходимост.”

Николай Василев: По-добре да има някакво правителство, отколкото никакво

Той заяви, че година и половина БСП прояви огромни усилия да има правителство, да могат да си говорят политическите формации.

Вигенин подчерта, че е възможно

да се разсъждава за някаква подкрепа от “Възраждане”. “Може да се разсъждава за някакви варианти за подкрепа, без участие. Но всичко на този етап са чисти спекулации”, категоричен беше той.  

Сладко отмъщение: Певица отмъсти на бившия си, докато пее на сватбата му (ВИДЕО)

Вигенин коментира и възможността да се потърсят „отцепници”, които да подкрепят евентуален кабинет.

„Да направим подобно нещо е все едно да се върнем към ситуацията от преди изборите. Мисля, че това не е сериозно. При нас това не е възможно. Няма представител на БСП, който да се върже на такъв сценарии. Вероятно това, което заявихме, и ще бъде потвърдено в събота, е че нямам как да бъдем в коалиция с ГЕРБ и ДПС, което означава и неподкрепа към това усилие, което може да направи ГЕРБ за съставяне на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено