Открийте ни и в

Новини

Вижте новите пътни знаци, които въвеждат в България (СНИМКИ)

bgvoice

публикувано

на

Осем нови пътни знака ще повишават пътната безопасност и ще помагат на водачите с информация. Въвеждането им ще указва наличието на задръствания, намалена видимост, настъпило произшествие на пътя, зарядни станции за електромобили и станции за зареждане на автомобили с водород. С нови знаци ще бъдат обозначени и платените участъци от републиканската пътна мрежа, чието използване изисква винетна или тол такса.

Новите указателни табели са включени в Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 18 от 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци (НИД на Наредба № 18 от 2001 г.), публикуван за обществено обсъждане от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на вътрешните работи и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Промените са изготвени след анализ на подзаконовите нормативни актове от Закона за движението по пътищата във връзка с изменението на текстове от Закона за пътищата, съобщиха от МРРБ.

Предлага се въвеждането на три нови предупредителни знака за временна организация на движението. Те са от група „А“ и ще сигнализират за опасност в жълт цвят. Знак А41 – „Образувано задръстване“, ще се използва за сигнализиране на пътни участъци, в които се е образувало задръстване, което водачите биха могли да не забележат своевременно. Знак А42 – „Намалена видимост“, ще се използва за сигнализиране на пътни участъци, в които видимостта е намалена поради мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други подобни условия. Знак А 43 – „Настъпило пътнотранспортно произшествие“, ще се използва за сигнализиране на настъпил инцидент, който създава опасност или затруднение за движението. Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на информационните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с управлението на движението.

С нови пътни знаци ще се сигнализират и участъците от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена винетна или тол такса. Знак Д 25.1 ще информира водачите, че за използването на пътя се изисква платена винетна или тол такса, а знак Д25.2 ще е само за тол такса. Те ще се поставят на мястото, от което възниква задължението за плащане на такса.

Предвидени са специални пътни знаци, указващи наличието на зарядни станции за електрически превозни средства и станции за зареждане на автомобили с водород.

Въвежда се и специален пътен знак за паркиране на електрически превозни средства за зареждане – Д26. В утвърдените символи за изобразяване на видовете превозни средства се добавя и символ на „Електрическо превозно средство“.

Пътните знаци в повечето държави от Европейския съюз са унифицирани съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея. Включените в проекта на наредба нови пътни знаци са свързани с необходимостта от осигуряване на високо ниво на пътна безопасност поради нарастването на трафика, въвеждането в експлоатация на нови пътища и пътни отсечки, внедряването на тол система и на интелигентните транспортни системи.

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

Новини

Заловиха български шофьор с хероин за 3,6 млн. лева (СНИМКИ)

Боян Димитров

публикувано

на

Виж цялата статия

Български шофьор беше задържан на Дунав мост при Русе, а в камиона му бяха открити наркотици за 3,6 млн. лева. Хероинът бил скрит в тайник в товарното отдление.

Малкото камионче е задържано. То е трябвало да напусне България в посока Западна Европа. Маршрутът му не е бил рисков, за да бъде селектриан по метода за „анализ на риска“. 56-годишният шофьор обаче попаднал на опитен митничар с 25 години стаж.

Служителят забелязал, че товарното помещение изглежда по-тясно от обикновено. При по-щателна проверка бил намерен и тайника. В него имало близо 94 кг. хероин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Новини

ХОРОСКОПЪТ ЗА 18 НОЕМВРИ: Раци, съсредоточете се върху работата! Деви, възможни са грешни решения!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН
Нови или по-стари проблеми ще ви провокират да вземете решение, което може би сте отлагали досега, или да действате по-категорично в ситуацията, в която се намирате. Романтичните ви отношения с партньор, който живее или работи в друг град или държава, ще преминат през определен етап от развитието си, като характерът на такива промени ще зависи изцяло от вашите индивидуални характеристики. Жените на зодията остават на вълната, която вече са захванали – по-активни и мобилизирани отвсякога.

 

ТЕЛЕЦ
Благоприятните възможности и шансовете, които ще ви се предоставят през този ден, не бива да се погубват в излишни размисли, съмнения и страх. Можете да постигнете много, но можете и да загубите много. Ще бъдете подложени на натиск да вземете важно решение за собственото си дете – за тези, които имат такова – от страна на други хора в семейството си или поради различни обстоятелства. Любовните ви преживявания ще бъдат повод за разговори и дискусии с приятели или роднини.

 

БЛИЗНАЦИ
Ще можете да разчитате на подкрепата на хора от близкия ви семеен или приятелски кръг. През деня ще имате интересни контакти с нови хора, с които ще се запознаете, а плодовете на тези запознанства ще берете в съвсем близко бъдеще. Избягвайте да си създавате бързи мнения за хора, които срещате за първи път. Жените на зодията ще се наслушат на неприятни оплаквания на приятели относно проблемите с домакинството или собствеността им.

 

РАК
Съсредоточете се върху професионалните си ангажименти, особено тези, които са започнали преди време и тяхното развитие или изпълнение очевидно изисква много повече време от планираното. Ще се появят интересни възможности, които ще ви дадат шанс да покажете и докажете уменията и способностите си в работна среда или в някаква друга специфична дейност – спорт, например. Планирайте приоритетите и действията си, водени единствено от желанието да покажете способностите си, но не и водени от печалба на всяка цена.

ЛЪВ
Финансово денят не предвижда специални приходи, но и големи трудности. Жените на зодията ще имат възможност да излязат от депресивното състояние, в което се намират от известно време насам. Бързо и категорично изчистете съзнанието си от всякакви лоши мисли, не им позволявайте да поникнат и да ви насочат към неразумни действия. Очакването ви за една среща или събиране ще се сбъдне, но резултатите са индивидуални. Мъжете ще се включат в ново бизнес начинание.

 

ДЕВА
Днес се пазете от вземане на грешни решения, водени от „приятелски“ съвети от „доброжелатели“. Някой се опитва да ви манипулира, но дали ще успее, зависи изцяло от вас. Предстоят ангажименти, свързани с дете или млад човек, които ще трябва да вземете насериозно и да не приемате като шега по отношение на действията, които се очакват от вас. Ще бъде благоприятен ден за пътувания, независимо от дестинацията им. Ще проведете сериозни професионални разговори, предимно с жени.

 

ВЕЗНИ
Предстои да създадете ново приятелство, което ще се осъществи чрез професионалните ви контакти или пък социални дейности. Жените на зодията ще бъдат много напрегнати или разстроени от пътуване или събитие, което ще се случи в друг град. Всичко, свързано с пътуванията през този ден, ще намери начин да ви изненада. Ще ви бъде по-трудно емоционално и психически, тъй като ще сте склонни да се отдадете на тъжни мисли, свързани с предишни преживявания или загуби.

 

СКОРПИОН
Ще преживеете остатъчното съжаление по пропуснати моменти и възможности, които биха направили живота ви по-различен сега. На работното място ще възникне неочаквана ситуация, която ще доведе до промени, за които не сте готови или с които не желаете да се ангажирате към момента. Внимавайте с финансовите и имуществените си сделки днес. Жените на зодията ще трябва да бъдат подготвени за неочаквани или спешни разходи.

 

СТРЕЛЕЦ
Днес може да се наложи уреждане на документ или договор – в повечето случаи ще е свързан с мъж. Ще получите съобщение или информация, които ще създадат повече напрежение на работното място. Здравето е нестабилно и стресът, който ще изпитвате през този ден, определено няма да помогне. Щадете се повече и си дайте нужното време за почивка. Напрежението може да ви докара сериозни здравословни проблеми – най-вече стомашни болки.

 

КОЗИРОГ
Днес няма да преживеете особени изненади на работното място или в семейството. Дори да има събития от необичаен тип, те няма да създадат паника или тревожност относно възникването или развитието им. Всичко, свързано с пари или финансови документи, ще трябва да бъде добре проучено. Грижете се да избягвате прибързаните решения. Внимателно прегледайте офертите, които предстои да получите като специална промоция, бонуси за лоялност и др.

 

ВОДОЛЕЙ
Днес жените от зодията ще могат да постигнат важни резултати в работата или бизнеса чрез установени контакти, особено ако работите с клиенти. Печалбите или успехите ще бъдат заслужени чрез вашите действия и усилия. Господата ще изпитат трудна стресова ситуация, свързана с драма в живота на човек, когото познават, или друго неприятно събитие. Вашите основни притеснения ще бъдат свързани с близки от обкръжението ви хора.

 

РИБИ
През днешния ден ще трябва да проведете сериозен разговор с романтичния си партньор или съпруг относно бъдещи планове, които са от голяма важност и за двете страни. Вероятно ще се ръководите от желанието да промените отношенията си, начина си на живот, местожителството си и др. Налага се да помислите по-сериозно за собственото си здраве или за това на любимия човек. Могат да се наложат процедури, свързани със стоматологично лечение, физически или хирургични промени в тялото и др.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Новини

19 души в болница след сблъсък на камион и автобус във Вирджиния

Сибила Патси

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: VA State Police Twitter

Тази сутрин магистрала I-64 на 30 мили ( 48 км) от Шарлътсвил, Вирджиния остана затворена за няколко часа, след като камион се обърна на пътя, а автобус се вряза в него и разцепи ремаркето на две.

Щатската полиция каза, че камионът натоварен с поща, е пътувал на изток по I-64, когато шофьорът е загубил контрол и се е преобърнал. Туристически автобус, превозващ 20 пътника, не е бил в състояние да избегне камиона и го ударя. Катастрофата е станала около 4:30 сутринта. Магистралата е била затворена и в двете посоки до 9 сутринта. Сасителните екипи трябвало да се справят с мъгла и заледени участъци от пътя, който в тази част е планински.

44-годишният водач на камиона се отървал със сериозни наранявания, но без опасност за живота. 66-годишният шофьор на автобуса имал леки наранявания. В резултат на сблъсъка между камиона и автобуса са станали още 7 малки верижни катастрофи

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada