Открийте ни и в

България

Виктор Спига убива приятелката си Алена Щерк, защото бил малтретиран от нея с електрошоково оръжие

Новото обвинение срещу него ще бъде за предумишлено убийство, извършено по особено жесток за жертвата начин

публикувано

на

Прокуратурата ще прецизира повдигнатото обвинение на Виктор Спига за убийството на Алена Щерк, съобщава БНТ. Той е обвинен за убийство, извършено по особено жесток начин. Според събраните да момента доказателства Спига не само е убил Щерк, но е превозил с линия ѝ автомобил трупа до района на Перник, където прикрива следите и изчиства колата, поливайки я с белина.

Иззети записи от камерите на АПИ доказват движението на Спига, както и записват прибирането на автомобила лично от него в гаража на Щерк. След това той напуска страната, като убийството е било предварително планирано, тъй като независимо, че напуска България с лек автомобил, той създава алибито си като си закупува самолетен билет два дни преди убийството.

Адвокатът на бившия приятел на Алена Щерк: Клиентът ми разбра за случая от новините

Новото обвинение ще бъде за предумишлено убийство, извършено по особено жесток за жертвата начин. До момента пред разследващите той твърди, че не си спомня нищо от случая, тъй като е бил малтретиран от приятелката си с електрошоково оръжие и е бил в безсъзнание. Защитната му теза не се потвърждава от събраните до момента доказателства по разследването.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено