Открийте ни и в

България

ВКС ще заседава по протест на Румен Овчаров по делото за умишлена безстопанственост

С протеста се иска отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане.

публикувано

на

Върховният касационен съд ще заседава на 13 май по делото срещу Румен Овчаров, Анна Янева и Пламен Евтимов за умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за „Мини – Бобов дол“.

През юни 2021 година Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост, от която са настъпили значителни щети за „Мини Бобов дол“ в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лв.

Предстоящото дело е образувано по протест и жалби на подсъдимите Овчаров и Евтимов и гражданският ищец „Мини – Бобов дол“ ЕАД (в несъстоятелност) срещу присъдата от юни миналата година.

С протеста се иска отмяна на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбите на Румен Овчаров и Евтимов – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Мини Бобов дол“, се иска отмяна на присъдата и оправдаване на подсъдимите или отмяна и връщане на делото за ново разглеждане.

В жалбата на гражданския ищец се прави искане за изменяване на присъдата и уважаване на гражданските искове в пълен размер.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА