Открийте ни и в

Канада

Властите в Канада не са успели да проследят колко хора са се карантинирали в хотели

Властите имат данни само за около една четвърт от пътниците, пристигнали в периода от февруари до юни 2021 г.

публикувано

на

Сн.: Синхуа/БТА

Агенцията за обществено здраве на Канада се е провалила в задачата си да проследи колко от пътниците, пристигащи в Канада, са се карантинирали в хотел, съгласно правилата, показва нов доклад.

Главният одитор Карън Хоган внесе четири доклада този следобед в Камарата на общините, разглеждащи мерките за справяне с коронавируса. Един от докладите разглежда прилагането на мярката за карантиниране в хотел.

В началото на годината – в допълнение към вече необходимия 14-дневен карантинен период- правителството въведе нови правила за пътниците, които пристигат по въздух в Кинада, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

Канада препоръча младите мъже да не се ваксинират с Moderna

Одитът на Хоган установи, че Агенцията за обществено здраве на Канада (PHAC) не разполага с автоматизирана система за проследяване дали пътниците, които е трябвало да останат под карантина в оторизиран хотел, действително са го направили.

Властите имат данни само за около една четвърт от пътниците, пристигнали в периода от февруари до юни 2021 г.

Въпреки че не са задължени да го правят, някои хотели съобщиха на PHAC по имейл, че 326 души, които са резервирали престой, така и не са се регистрирали на рецепция.

PHAC се съгласи с препоръката на одита да подобри проследяване дали мерките се спазват.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено