Открийте ни и в

Чикаго

Властите плащат за поставяне на охранителни камери по домовете в Чикаго

Програмата на кмета Лори Лайтфут стартира на 6 юни

публикувано

на

Всички кандидати за кмет на Чикаго се срещат в телевизионен дебат
Сн.: АП/БТА

Кметът Лори Лайтфут обяви в понеделник началото на новата програма за защита на дома и бизнеса на града, съгласно която всеки, който живее, управлява бизнес или притежава или наема кола в Чикаго, може да получи възстановяване на средствата за закупуване на охранителни камери и други устройства за защита на собствеността си.

„Програмата за защита на дома и бизнеса е част от по-обширна стратегия, която включва исторически инвестиции в жилища на достъпни цени, психично здраве и превенция на насилието. Насърчаваме всички жители да се възползват от тази програма и да се присъединят към нас в усилията ни за създаване на по-безопасни общности в целия град“, написа в изявление Лайтфут.

Градските власти ще предоставят отстъпки за покриване на разходите за системи за охранителни камери, за облачно съхранение за видеозаписи, външно осветление със сензори за движение, GPS тракери на превозни средства и разходи за абонамент.

Програмата е

отворена за всички жители

на Чикаго, фирми, религиозни институции и организации с нестопанска цел. Тези, които наемат жилище, могат също да кандидатстват за отстъпката с разрешение на наемодателя.

Всеки, който отговаря на критериите за допустимост, може да получи възстановяване на до $225 на камера за максимум две устройства, цената на абонамента за една година за облачни системи за съхранение на видео, за максимум $150 на годишен абонамент. Може да се кандидатства и за до $100 за осветление със сензор за движение за максимум две тела.

Ще бъдат възстановявани и до $50 за GPS проследяващо устройство на автомобили за максимум две устройства. Отделно градските власти ще поемат и една година абонаментни разходи за приложенията за GPS проследяване – до $120.

Всеки, който бъде одобрен по програмата, ще получи възстановяване на вложените средства

в рамките на 90 дни

след одобрението.

Полицията успокои, че няма да има достъп до записите на регистрираните камери без съгласие на собствениците им. Регистрацията обаче ще позволява на органите на реда да поискат записи в случай на престъпление.

За помощта може да се кандидатства само за устройства или услуги, закупени на или след 6 юни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено