Открийте ни и в

Крими

Instagram измама: “Военен лекар” отмъкна над 18 000 лева на жена от Добрич

Мъжът поискал покана за приятелство от 47-годишната жена и двамата започнали да си пишат всекидневно

публикувано

на

"Военен лекар" отмъкна над 18 000 лева на жена от Добрич

Жена от Добрич даде повече от 18 000 лв. на мъж, представил се за военен лекар от Кабул.

Измамата е станала чрез социалната мрежа Instagram, където двамата се запознали, съобщиха от полицията в града.

На 8 август мъжът поискал покана за приятелство от 47-годишната жена и двамата започнали да си пишат всекидневно. Казал, че е разведен, с две деца, германец по произход, а майка му била българка, поради което относително добре владеел български език.

Извършителят постепенно започнал да „обработва“ пострадалата, като в един момент ѝ казал, че иска да живее с нея и че ще си купи къща в Добрич,.

За целта му трябват пари за документи и самолетни билети.

Така на 25 август жената започнала да превежда пари на „военния лекар“ и така до 4 октомври. На 6 октомври жертвата посетила една от банките в Добрич с намерението да преведе поредната сума. Служител на гише обаче й казал, че това е измама и отказал да извърши транзакцията. След този случай жената се е явила в Първо РПУ, където е подала жалба.

Русия: Бият ни свирепи украински мутанти, създадени от САЩ в биолаборатории

Сумата от 18 417 лв. е изпращана поетапно и по различни сметки, като по думите на пострадалата преводите са нареждани в полза на граждани в Румъния и Италия. Тепърва ще се установява кой е титуляр на сметките и кой стои зад профила „Джеймс” в „Инстаграм“.

От Районната прокуратура в Добрич обясниха, че разследването ще бъде много трудно.

Предстои да се прецени какви действия да бъдат предприети и дали да се използват методите на международната правна помощ чрез европейска заповед за разследване, ако сметките наистина са в чуждестранни банки в държави членки на Европейския съюз.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено