Открийте ни и в

Лайфстайл

“Война и мир” излиза с илюстрации на Теодор Ушев

От 8 декември романът на Лев Толстой ще може да бъде прочетен в четири тома, чиито корици и близо петдесет илюстрации са нарисувани от Ушев

публикувано

на

“Война и мир” излиза с илюстрации на Теодор Ушев, съобщават издателите от “Кръг”.

От 8 декември романът на Лев Толстой ще може да бъде прочетен в четири тома, чиито корици и близо петдесет илюстрации са нарисувани от Ушев. Използван е класическият у нас превод на Константин Константинов, създаден през 1957 г., а цялостното оформление на проекта е на дизайнера Григор Григоров.

Ушев работи по проекта повече от година и създава над 60 рисунки, 50 от които влизат в четиритомника. Избрал е да работи с китайски туш върху оризова хартия.

“Целта беше да създам експресивни изображения, които да кореспондират по необичаен начин с този опус на любовта, войната, мира и човешкия екзистенциализъм”, казва художникът.

“Война и мир” често е определян като най-великия роман в историята на литературата, а авторът му е признат от критиката и читателите за най-добрия белетрист на всички времена. Той създава най-прочутото си произведение в периода 1863 – 1869 година, в разцвета на младостта си, успял да се посвети изцяло на писането в първите години на брака си. Заглавието на творбата става окончателно след първите два варианта – “Три времена” и “Всичко е хубаво”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено