Открийте ни и в

Твоят глас 2021

Вотът в САЩ и Канада: Ниска избирателна активност с желание за промяна

Те искат нова и по-добра България и са склонни да се върнат

публикувано

на

Вотът в САЩ и Канада протича нормално. Това видяха кореспондените на BG VOCIE на място. Хората споделят, че искат промяна, искат да са част от демократичните процеси в Родината, да бъде елиминирана корупцията.

Избирателната активност обаче е по-малка от предишните избори и далеч се различава от тази във Великобритания, където са гласували 30 000 души.

В център „Булгарика“ до средата на деня са гласували 270 души. По това време през април те са били 350.

Как кореспондентите на BG VOICE видяха изборите по света (ВИДЕО)

„Ежедневието в САЩ е доста забързано. Освен това вали дъжд, а хората живеят на големи разстояния, може би това ги спира до момента“, обясни кореспондентът на BG VOICE Поли Хаджиева.

Вера Гигова, която следи ситуацията в Монреал, вторият по големина град в Канада също обясни, че активността е по-ниска, в сравнение с предишните избори.

Монреал – Вера Гигова – В Канда са 16 секции. Ситуацията се повтаря. Искат да се подпомага малкия бизнес и да няма корупция. Искат да са част от демократичните процеси, които се случват в България.

В Синсинати пък са гласували към средата на деня 68 души. Това е с 10% по-малко от на предишните избори. Репортерът на BG VOICE Весела Нес попита хората за какво са гласували. Те обясниха, че пуснали своя вот за по-добра България и биха искали някога да се върнат.

Българите в Атланта също не са били особено активни, съобщи кореспондентът ни Божана Димитрова. Тя отдава това на факта, че е лято и много наши сънародници са си в България.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА