Открийте ни и в

СВЯТ

Временно паднаха сайтовете на Белия дом, CNN и PayPal. Проблемът е отстранен (ОБЗОР)

За около час нямаше достъп и до Amazon, HBO Max, CNN, Etsy, New York Times, Paypal, Netflix, Twitch, Pinterest

публикувано

на

Сайтовете на Белия дом, британското правителство, големи медии като телевизия CNN и в. “New York Times”, социалната платформа Reddit и разплащателната система PayPal бяха временно недостъпни заради проблем на американския доставчик на облачни услуги Fastly. Сред потърпевшите бяха и Amazon, HBO Max, CNN, Etsy, New York Times, Paypal, Netflix, Twitch, Pinterest.

От Fastly впоследствие обявиха, че са възстановили всички свои услуги и случаят е решен.

Преди това хиляди сайтове станаха недостъпни за период от няколко минути до един час.

При опит да се влезе на тях, се появяха съобщения от типа “Грешка 503 недостъпна услуга”, което сигнализира за проблем със сървър, или “Неуспешно свързване”.

Специализираният портал за проблеми с интернет достъпа Down Detector съобщи за появили се информации за голяма повреда при Fastly. От американския доставчик на облачни услуги потвърдиха, че да установили проблем, и впоследствие съобщиха, че са го оправили.

Според Fastly проблемът е бил в конфигурация на услуга, която е предизвикала глобални смущения POP точките (точки на присъствие). Тя е била деактивирана, след което мрежата е започнала да се връща онлайн.

Проблемът породи креативни решения сред новинарските сайтове, които трябваше да информират читателите си, че са жертва на проблема.

Популярният технологичен уебсайт Verge използва Google Docs, за да съобщава новините, докато британският вестник “Гардиън” отвори тема в микроблогинга “Twitter”, за да разказва какво се случва със сайта му.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено