Открийте ни и в

България

Връщат най-малките в училище най-рано на 10 ноември

Минималният праг за връщане в училище е 50% от родителите да са съгласни децата им да бъдат тествани

публикувано

на

Сн.: БТА

Учениците от първи до четвърти клас ще се върнат в училище най-рано от 10 ноември, ако избраните фирми предоставят тестовете в понеделник. Самите тестове ще се правят в училищата за всички деца, с изключение на тези със специални образователни потребности. Това обяви министърът на образованието акад. Николай Денков след извънредно близо 4-часово заседание на отрасловия съвет.

При тестването в училище ще се включат не само учители, но и медицински специалисти, родители и медиатори, които имат зелен сертификат или отрицателен тест.

В понеделник и четвъртък в началото на деня ще се отделят 30 минути за тестването. Времето, според решение на директорите, ще се взема от намаляване на часовете или междучасията.

С щадящи COVID тестове учениците в България се връщат в клас другата седмица

Минималният праг за връщане в училище е 50% от родителите да са съгласни децата им да бъдат тествани. Учениците, чиито родители не са съгласни, продължават онлайн синхронно или асинхронно.

Учителите, които участват в тестовете, ще получат допълнителни пари за двата месеца до края на годината. Сумата още не е ясна, но ще се запише в анекс към колективния трудов договор.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА