Открийте ни и в

Коронавирусът

Всеки пети нощен клуб на Острова фалира заради COVID-19

През декември 2019 година е имало 1446 клуба спрямо 1924 през декември 2014 година

публикувано

на

Всеки пети нощен клуб на Острова фалира заради COVID-19

Един от 5 нощни клуба във Великобритания е затворил през последните три години, след като секторът бе лошо засегнат по време на пандемията от COVID-19 и правителството бе принудено да се намеси преди да е станало твърде късно, предаде ДПА.

Асоциацията на нощните индустрии във Великобритания (NTIA) публикува данни, които сочат, че пандемията и текущата икономическа ситуация са нанесли тежък удар върху нощните клубове в страната.

Браншовата организация, която представлява компаниите, работещи в нощната икономика, изрази опасенията си по повод най-новите статистически данни на консултантската компания Си Джи Ей (CGA), според които в Англия, Уелс и Шотландия са останали само 1130 нощни клуба.

Си Джи Ей, която следи данни и прави проучвания за пазара на хранителни стоки и напитки, е отчела, че през декември 2019 година е имало 1446 клуба спрямо 1924 през декември 2014 година. Това свидетелстват цифрите, публикувани от Асоциацията на нощните индустрии във Великобритания.

Главният изпълнителен директор на браншовата организация Майкъл Кил заяви, че нощната икономика е била един от секторите, които са се възстановили най-бързо по време на финансовата криза преди години, демонстрирайки значителна устойчивост и предприемачески дух.

British Airways прекратява временно вътрешните полети

“Без съмнение тези бизнеси, особено нощните клубове, ще изиграят много важна роля за възраждането на централните улици в британските градове”, коментира той.

“Освен че търговията генерира посещаемост, местните и международни посетители на клубовете подкрепят местната икономика с вторични и третични покупки посредством настаняване, пътувания и търговия на дребно”, добави директорът.

От ключово значение е да се отчете фактът, че тези бизнеси играят важна роля в процеса на вземане на решения от хората – от избора на университет или колеж до влиянието им върху инвестиционни решения като преместване или разширяване на бизнеса, настаняването на млада работна сила, да не говорим за физическото, ментално и социално благополучие на хората.

“Правителството трябва да признае икономическата, културна и общностна стойност на клубовете и в по-широк план – на нощната икономика”, призова Кил, допълвайки, че тези бизнеси трябва да бъдат защитавани, като се използват всички възможни мерки и се признае важността им преди да е твърде късно.

“По време на пандемията подкрепихме секторите на настаняването и ресторантьорството с пакет широка икономическа помощ на стойност 400 милиарда британски лири (487,83 милиарда долара), който запази милиони работни места и предложи спасение на хиляди нощни бизнеси в цялата страна”, подчерта говорител на финансовото министерство.

“Отидохме дори по-далеч в подкрепата си със схема от заеми за възстановяване, за да могат нощните клубове да растат и да се възстановят от безпрецедентните сътресения”, допълни говорителят.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено