Открийте ни и в

СВЯТ

Все още не е сигурно провеждането на олимпийските игри в Токио

Организаторите на Игрите искат събитието да се разглежда като „светлина в края на тунела“ след пандемията

публикувано

на

“Отлагането на летните олимпийски игри в Япония е вариант”, заяви висш представител на управляващата партия в страната.

„При нарастващ брой случаи на коронавирус, ако се окаже, че олимпиадата е невъзможно да се проведе, ще трябва да се откажем”, каза в интервю генералният секретар на либерално-демократическата партия.

Япония се бори с все повече случаи, чиито брой в Токио и Осака се увеличава драстично след края на изънредното положение.

Олимпиадата би трябвало да бъде открита на 23 юли при мерки за социална дистанция и ограничен брой зрители.

Организаторите на Игрите искат събитието да се разглежда като „светлина в края на тунела“ след пандемията. Вместо това новото увеличение на случаите в много страни, включително в Япония, повдигна същите въпроси – дали е безопасно да се провеждат Игрите.

Планът е те да се проведат от 23 юли до 8 август Параолимпийските игри ще започнат на 24 август. Дали това ще се случи обаче, зависи от пандемията и дали тя ще бъде ограничена до такава степен през следващите няколко месеца, че Игрите да могат да се състоят.

Премиерът Йошихиде Суга преди месец заяви, че е решен да проведе Игрите, дори когато новите мерки, свързани с пандемията, влязоха в сила в Япония през януари. Организаторите заявиха, че олимпийските игри през 2020 г. ще бъдат отменени изцяло, а не просто отложени, ако тази година отново не успеят се проведат по график.

Вероятно олимпийските игри, които трябва да се проведат през лятото на тази година в Токио, ще бъдат отменени, твърди британският вестник “Таймс”. Стартът им е планиран за 23 юли, но мутация на Ковид-19 може да отмини игрите.

Британското издание обаче не назова източника на своята информация.

Решението дали да се състои събитието повдигна и многобройни други въпроси след себе си – от това какво трябва да бъде отношението към спортистите, които вече са се класирали за най-голямото мултиспортно събитие в света, до билетите, спонсорството и дори наличието на места.

Все още остава въпросът дали ще бъдат необходими ваксини за участниците и за зрителите, ако изобщо се позволи да има някакво местно присъствие на публика.

Следващото световно първенство по плуване, например, което бе насрочено за лятото на 2021 г. в Япония, бе изместено за май 2022 г.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА