Открийте ни и в

България

Всички на летище София вече трябва да са с маски

Пред терминалите и вътре в тях са поставени информационни табели, на пода има стикери, обозначаващи необходимата дистанция

публикувано

на

Всички на летище София вече трябва да са с маски

От четвъртък пътниците и служителите на летище София трябва задължително да носят маски и да спазват минимална дистанция от 1,5 метра, съобщиха на интернет страницата си от столичната аерогара. Мярката е задължителна по нареждане на столичната Регионална здравна инспекция.

На аеропорта вече се прилагат комплекс от противоепидемични мерки. Пред терминалите и вътре в тях са поставени информационни табели, на пода има стикери, обозначаващи необходимата дистанция. Чрез аудиосистемата на всеки десет минути се съобщават изискванията за маски и дистанция, а служители на аерогарата периодично напомнят на пътниците за ангажиментите им. На много места в сградите са разположени диспенсери с дезинфектант, общите площи и санитарните помещения се дезинфекцират периодично, макар това да не е задължително изискване на здравните власти.

Все още крадат от багажите на летище София

Всеки трети от пътниците за ранните полети бе изненадан от противоепидемичните мерки и получи маска от служителите, отговорни за пътническото удобство на летището.

На територията на аерогарата продължават да работят две лаборатории, които извършват COVID-19 тестване, в търговските обекти на летището могат да бъдат намерени маски и дезинфектанти, допълват още от столичния аеропорт.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено