Открийте ни и в

Български истории

Втори български протест в Ню Йорк за оставка на Борисов; протестират и в Сан Франциско (ВИДЕО, СНИМКИ)

Според българите в Ню Йорк протестите няма да спрат. Може да не са толкова интензивни в дадени дни, но няма да спрат

публикувано

на

Българите в Ню Йорк удържаха на думата си за втори протест, ако правителството на Бойко Борисов не подаде оставка до петък. “Изненадан съм, че нямаше оставка”, каза Румен Чолаков от “Път на младите”, организатор на протеста. “Не си представях,че въпреки големите протести това правителство ще продължава да се вкопава във властта, без значение от последствията. А последствията ще бъдат по-лоши с всеки изминал ден, след който правителството продължава да се крие”, добави той.

Пред консулството ни в Голямата Ябълка се събра сравнително същата по брой група, но много по-разнородна от първия път. Имаше хора с различни професии и от различни поколения, както и деца. Това според Чолаков е знак за обединение и че всички искат едно и също.

Ню Йорк каза #оставка

И българите в Ню Йорк казаха, просто #ОСТАВКА

Rumen

От протеста в Ню Йорк

Според Чолаков протестите няма да спрат. Може да не са толкова интензивни в дадени дни, но няма да спрат и към тях ще се присъединяват все повече българи от чужбина. Възможно е сънародниците ни в Ню Йорк да се съберат да изразят недоволството си и през идната седмица, в работните дни, а също и да организират протест пред сградата на Обединените Нации.

Българите в Сан Франциско също се присъединиха към протестите и опънаха голям плакат с надпис “Оставка” на един от мостовете в града.

Транспартантът е закачен на моста на изхода за ул.”Върмонт”. Засега там не е имало протест със събиране на българи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА