Открийте ни и в

Войната в Украйна

Въведен е режим на токa в Украйна

Към 11.00 ч. в неделя дефицитът на електроенергия в енергийната система на страната е бил 20%

публикувано

на

Въведен е режим на токa в Украйна

Украйна въведе ограничения на потреблението на енергия в цялата страна, тъй като продължава да се бори с огромните щети, нанесени на инфраструктурата и по време на войната с Русия.

Енергийният оператор на страната,

“Укренерго”, заяви, че във всички региони на Украйна е въведен режим. 

В изявлението си посочва, че към 11.00 ч. в неделя дефицитът на електроенергия в енергийната система на страната е бил 20%.

Стъклените играчки за елхата не са изчезнали (ВИДЕО)

Укренерго отбеляза още, че схемите и графиците на прекъсванията са планирани и прилагани от действащите регионални системи.

Изявлението идва на фона на разгръщането на “пунктове за неуязвимост” в цялата страна за осигуряване на основни услуги по време на прекъсванията на електрозахранването, причинени от руските удари, става ясно от изявление на украинския президент Володимир Зеленски.

Руските удари засегнаха

през изминалата седмица инфраструктурата в множество региони.

Майка парамедик оказа помощ на тежко пострадала в катастрофа: Не разпозна дъщеря си

В отговор на атаките Укренерго обяви извънредни изключвания във всички региони, “за да защити електропреносните мрежи от допълнителни технологични аварии и да подпомогне работата на енергийната система”.

Зеленски заяви късно в петък, че ремонтните дейности по съоръженията на енергийната инфраструктура, повредени от руските атаки по-рано тази седмица, ще бъдат ключова задача.

На фона на бомбардировки и в почти непрогледен мрак, 3-месечно бебе със сърдечна недостатъчност и белодробен оток беше оперирано успешно в Киев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено