Открийте ни и в

СВЯТ

Във Франция работодатели подслоняват бездомници

Асоциация се надява да подслони 4500 души през следващите три години

публикувано

на

Интересна инициатива дава подслон на бездомници във Франция. На нея се отзовават работодатели. Идеята е лансирана от асоциация в град Нант.

Терасата от 200 квадратни метра е само за него. Всяка вечер и през уикендите 56-годишният Мустафа Дамани спи в офис, всъщност това е конферетната зала на телекомуникационна компания в град Нант. Това е специален период за този бездомник, останал без жилище след семейни проблеми. Освобождава мястото преди 8 сутринта.

“Това ми връща доверието в живота”, споделя Мустафа Дамани, бездомник в Нант. От няколко месеца го приютява Ив Льо Гоебел. За него това е обогатяващо преживяване.

Инициативата е на асоциация, която призовава работодателите към солидарност.

“Правим услуга на хора, които имат нужда. Ние сме част от верига, която дава нов старт на хората, имащи нужда от това”, допълни Ив Льо Гоебел, ръководител на компания в Нант.

На инициативата се отзовават 15 работодатели в града. Идеята се ражда в главата на Пиер-Ив Лоек, който е преодолял всички юридически пречки.

В неговия офис е приютен Фортюн. Той има на разположение всички удобства. Именно за да намери подслон и за други, Лоек създава асоциация.

За нея работят доброволци, но не е просто да се убедят работодателите.

“Трудно е, защото всички си задават същите въпроси като нас – за хората, които ще приютят. Как да им вярват?, каза още Пиер-Ив Лоек, ръководител на асоциация в Нант.

Въпреки това идеята намира отзвук и извън Нант. Асоциацията се надява да подслони 4500 души през следващите три години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА