Открийте ни и в

България

Въздушната линия София-Скопие тръгва след 60 дни

До 30 дни ще са ясни точните специфики на линията

публикувано

на

Въздушната линия София-Скопие ще бъде пусната след 60 дни. Това обяви премиерът Кирил Петков след среща с македонския си колега Димитър Ковачевски.

Българската страна е оптимистична, че от тук насетне ще се постигат резултати и то на ежеседмична база. Петков и Ковачевски се обръщаха един към друг на малки имена.

До 30 дни ще са ясни точните специфики на линията между София и Скопие, стана ясно още след срещата между двамата премиери, предаде специалният пратеник на BG VOICE в Скопие Ирина Евгенива.

„Запазваме  интензивната динамика за разрешаване на откритите въпроси. България ще използва късото име Северна Македония и дългото – РСМ.  Северна Македония изпрати вербална нота до Обединените нации за нашето дълго и късо име. И двете имена са еднакво валидни и няма никакви проблеми. Вчера следях интервюто на моя колега , той може да използва името СМ, вето дългото име. Отстраняване на този въпрос от масата на разговори за мен е голяма стъпка за тази нова глава. Тези стъпки дават оптимизъм в бъдещото за двете страни и двата народа”, каза министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски пред журналисти.

Ще се сформират работни групи по конкретни проекти, свързани с търговията, транспорта, инфраструктурата и транспортните връзки, стана ясно още след срещата “на четири очи” между двамата министър-председатели.

Петков от своя страна каза: „Благодаря на моя приятел.  И двамата сме много решени скоростта, с която се движим в този прогрес, да продължи. Хубавата новина е, че следващата ни среща ще е на 25-ти януари. Всяка седмица една  от групите ще се среща с последващи ясни резултати. Добросъседството има практически измерения“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА