Открийте ни и в

България

“Възраждане” поиска махане на решетките от официалния вход на НС

От партията настояват инициаторът на „това позорно дело“ да се извини на народните представители и българския народ.

публикувано

на

Народното събрание осъмна с тежки метални врати

ПГ на „Възраждане“ поиска незабавно премахване на металните решетки, които вчера неочаквано се появиха на официалния вход на Народното събрание. От партията настояват инициаторът на „това позорно дело“ да се извини на народните представители и българския народ.

„На 18 май 2022 година на официалния вход на Народното събрание са поставени тежки метални решетки, неизвестно по чие разпореждане и без знанието на народните представители. Сградата на НС е исторически, архитектурен и културен паметник от национално значение. Същата е построена през 1884 година и е претърпяла войни, бунтуве, бомбардировки и протести. Никой председател на Народното събрание не си е позволявал да сложи решетки на сградата, която е символ на парламентаризма и демокрацията“. Това заяви в декларация от името на „Възраждане“ народният представител Елена Гунчева.

„Поставянето на решетки на сградата, символ на народното представителство, на парламентарната ни Република и народовластието, показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас. Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация“, посочи Елена Гунчева.

„Срамно е народните представители да се страхуват от народа си. Всеки български гражданин трябва да знае, че тази сграда е достъпна и депутатите работят за своя народ. Ако не работят в интерес на българския народ, то те нямат работа в тази сграда и трябва да понесат последиците от думите и делата си. Позорно е парламентаризмът да бъде обграден с метални решетки! Позорно е НС да бъде постоянно обградено с метални преграждения. Българското правителство и Народно събрание трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали. Поставянето на метални решетки на официалния вход на Народното събрание предизвика и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, както и да е символ за липсата на парламентаризъм в България. Ние от партия „Възраждане“ настояваме незабавно да бъдат премахнати металните решетки и инициаторът на това деяния да се извини на народните представители и българския народ за това позорно дело“, категорична бе Елена Гунчева.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА