Открийте ни и в

България

„Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на КПКОНПИ

Националистите се съмняват в готовността на коалицията да се бори с корупцията

публикувано

на

Президентът продължава с консултациите. На ход са "Възраждане"

„Възраждане” предлага да се започне процедура по избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

От политическата формация са внесли в парламента проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати, представяне и публично оповестяване на документите, изслушване на кандидатите и за избор на председател на КПКОНПИ.

На 2 февруари Народното събрание гласува предсрочното прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ, като същата влезе в сила на 1 март, се припомня в прессъобщението.

От партията посочват, че при предсрочно прекратяване на правоотношението на член на Комисията в двумесечен срок, парламентът избира нов член, който довършва мандата. По аналогия същата процедура следва да се приложи и за избор на председател на Комисията, смятат от „Възраждане” и отбелязват, че този срок отдавна е изтекъл.

“Оставянето на Комисията толкова дълго време без титуляр за председател поставя под съмнение желанието на управляващата коалиция да се бори с корупцията и да постигне нулева толерантност към нея”, коментират още от партията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено