Открийте ни и в

Любопитно

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести

Магична пирамида край Габрово цери астма и депресия

публикувано

на

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести
Водата на аязмото във Вардун не е минерална, но местните я пият, за да се излекуват. Сн. Фейсбук, Wikipedia

Безчет лечебни извори бликат на българска територия, много от тях се намират в малки параклиси и слабо известни храмове, далеч от утъпканите туристически маршрути. Други аязма са забравени в разрушени църкви и за тях си спомнят малцина от по-възрастните жители на съответния район.

Лековито аязмо, което помага за много болести, се намира в сърцето на България. Всеки, страдащ от болежка, отива там и се връща напълно излекуван.

Всеки е чувал за вълшебното изворче, което може да ни изцери от всички болести и болежки. И колкото и невероятно и митологично да звучат тези истории, се оказва, че аязмото е реално съществуващо.

Тежка катастрофа в Благоевград. Двигател лети, има пострадали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лечебният извор се намира на скрито място

Местните жители твърдят, че водата е заредена с голяма сила и може да спаси хората от сериозни заболявания.

Става въпрос за изворчето, намиращо се близо до село Вардун, Търговище. Изследванията са показали, че водата, която тече от двата чучура, не е минерална. Въпреки това местните я пият, за да се излекуват от множество заболявания.

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести

Всеки, който пиел от извора, се почувствал по-здрав. Сн. Фейсбук, Wikipedia

Вярва се, че лековитата вода може да се справи с всички стомашни и бъбречни проблеми. Изворчето до нея пък лекувало очни болести. За да се избавите от всички заболявания на очите, е нужно само да измиете очите си.

Двата извора в района имат древна история

Легендата разказва, че преди стотици години мястото било известно като Кушбунар, което означава солен извор. То представлявало гьол, от който преди стотици години само животните пиели вода. С времето пастирите забелязали, че животните не само я предпочитат, но и болните от тях оздравели. Тогава те също започнали да пият от извора. И чудото скоро се случило – всеки, който пиел от извора, се почувствал по-здрав, а всеки болен оздравял.

Години по-късно, вероятно в началото на миналия век, чобанинът Ради Карапетков, с помощта на няколко свои съселяни, съградил голяма каменна чешма. По-късно хората от близките села направили по-голяма каменна чешма, от която днес текат два чучура

чудодейна лечебна вода

От там минават хиляди хора от близо и далеч. Около изворчетата непрекъснато кипи живот и има народ, който пълни туби от лековитата вода.

Хората наричат лечебното аязмо Лековито изворче. Убедени, че водата наистина лекува, те искат изворът официално да бъде обявен за лечебен. Списъкът е изцерени хора расте всеки ден, което превръща мястото във все по-често търсен и посещаван феномен.

Мистериозна пирамида в Габровско носи безсмъртие

Мистериозна пирамида, открита край габровското село Петко Славейково, носи безсмъртие или най-малкото дълголетие на онези, които я посещават. Поне това твърдят жителите на селото, които от години посещават мегалитния комплекс.

Любител на историята и запален радиестезист, чиято възраст е над 80 години, но изглежда минимум с 20 години по-млад и се чувства така, смята, че всичко това е благодарение на пирамидата, която се намира край родното му село.

Според него тази пирамида

е построена от древна цивилизация

която е обитавала земите, на които в наши дни се простира България. Тази цивилизация е разполагала с напреднали технологии, благодарение на които пирамидата край Петко Славейково е била построена.

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести

Според учени Странджа е много стара планина, която е оцелявала при сериозни катаклизми. Сн. Фейсбук, Wikipedia

Местни хора вярват, че строителите на пирамидата най-вероятно са били с марсиански произход – бежанци от Червената планета, чиято цивилизация е била унищожена от ядрена война.

Оцелелите от конфликта се заселили по българските земи, едни от най-плодородните кътчета на планетата. Заедно със себе си те донесли и знанието как да вдигат и

местят огромни скални блокове

Именно така построили и въпросната пирамида.

Пирамидата край габровското село не е е единствената пирамида по българските земи, колкото и изненадващо да звучи това за мнозина.

Някои от тези мегалитни комплекси са добре проучени и са развити туристически дестинации, като Стобските пирамиди например, които се радват на значителен интерес от страна на българи и чужденци.

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести

Според местни хора пирамидата край Габрово е построена от древна цивилизация. Сн. Фейсбук, Wikipedia

По официални данни има 66 пирамиди в България и всички те са дело а извънземни цивилизации. Повечето от тези пирамиди са част от мегалитни комплекси

скрити в недрата на планините

Пирамиди на възраст над 10 000 години има и дълбоко заровени в недрата на Странджа планина, които според окултистите в най-скоро време ще бъдат открити официално. Още 16 мегалитни комплекса, изградени от извънземни цивилизации, се намират на дъното на Черно море.

„Шатовалон“ - сериалът, който продължи на живо

Трябва да отбележим, че пирамиди има не само у нас. Наскоро бе открита най-голямата пирамида в света. И тя беше открита не къде да е, а в Босна.

Пирамидата, която е поне три пъти по-голяма от Хеопсовата пирамида в Долината на царете в Египет, е

на възраст над 24 000 години

твърди нейният откривател – американският инженер-геолог и археолог Семир Османагич.

Вълшебно аязмо лекува стомашни и бъбречни болести

Босненската пирамида е три пъти по-голяма от Хеопсовата в Долината на царете в Египет. Сн. Фейсбук, Wikipedia

Подобни на босненската пирамида има и в България. Мистерия за учените остава как древните строители са успели да забъркат бетон, чиито качества в пъти надхвърлят качествата на съвременния материал, какъвто го познаваме днес.

Пирамидите и в Странджа, и в Босна всъщност са част от един огнен пояс от Хималаите, минаващ под Кавказ, под Черно море в района на Бургас и излизащ на Странджа планина. Неслучайно този район е центърът на нестинарите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено