Открийте ни и в

Канада

В Британска Колумбия: Настаняват пациенти с COVID и ваксинирани в една болнична стая

Протоколът е да се “максимизира пространството” в здравните заведения на фона на бързо нарастващия процент на приети в болница поради по-заразния вариант Омикрон

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Поради рекордно голям брой хоспитализации пациентите с COVID-19 ще могат да бъдат настаняват в една болнична стая с ваксинирани с две дози хора, които не са заразени с вируса, съобщиха здравните власти в Британска Колумбия.

Висшият здравен служител на провинцията д-р Бони Хенри потвърди това в петък, отговаряйки на конкретен въпрос относно използването на политиката от здравния орган на Фрейзър.

На пресконференцията Хенри каза, че протоколът е да се “максимизира пространството” в здравните заведения на фона на бързо нарастващия процент на приети в болница поради по-заразния вариант Омикрон.

„Това е решение на екипа за превенция и контрол на инфекциите, взето от болница по болница и всъщност от стая по стая и отделение по отделение“, каза тя.

Хенри спомена, че ще бъдат въведени допълнителни предпазни мерки, ако ваксинирани пациенти с две дози бъдат настанени в стая с пациенти с COVID.

Fraser Health съобщиха, че са предприели предпазни мерки, съгласно които леглата на пациенти с COVID-позитивни са поставени на минимум два метра от всички други пациенти. Освен това COVID-позитивните пациенти няма да споделят стаи с имунокомпрометирани пациенти и трябва да са асимптоматични или леко симптоматични.

Тези, които изпитват значителни симптоми, ще продължат да бъдат поставени в помещения само за COVID-19.

Новите насоки са въведени „поради развиващата се епидемиология на вируса COVID-19, по-специално Омикрон, и че този вирус обикновено причинява леко заболяване, особено при напълно ваксинирани лица“.

„Предизвикателството да има повече хора в болница е предизвикателството да се кохортират всички, е много по-трудно“, каза министърът на здравеопазването Ейдриън Дикс на пресконференцията в петък. „Когато имате много хора в болницата, трябва да управлявате пространството, което имате, и да гарантирате, че контролът на инфекциите остава висок – и това правят нашите екипи в болници в цяла Британска Колумбия.“

На същата пресконференция здравните служители казаха, че няма да се фокусират върху проследяването на контакти и ще променят стратегиите си за управление на COVID-19.

Решението да се поставят тези, които имат COVID-19 в една и съща болнична стая с напълно ваксинирани хора, получи известно отблъскване онлайн от здравни експерти – особено в светлината на доказателствата, че някой с две дози ваксина все още е изложен на значителен риск да се зарази с по-инфекциозния вариант Омикрон.

Провинцията все още смята, че всеки с две ваксини е напълно ваксиниран, въпреки че въвеждането на бустер доза продължава да се ускорява.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА